Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO+VIDEO: U Kalesiji obilježen Dan narcisa

FOTO+VIDEO: U Kalesiji obilježen Dan narcisa

Rak dojke je najčešći tumor kod žena i njegovo rano otkrivanje spašava život. Na to se posebno ukazuje na Dan narcisa, a zašto baš taj cvijet – jer ima jaku simboliku. Narcisi simboliziraju nadu, buđenje i novi život.

Članice Udruženja “Nijemi krik” Kalesija povodom toga danas su organizovale humanitarnu akciju, kako bi privukle pažnju građana i naravno ukazale na probleme sa kojima se susreću žene oboljele od karcinoma dojke.

Veliku podršku ovoj akciji dali su Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i Sead Džafić, vlasnik Unis Toka.

Predsjednica Udruženja “Nijemi krik” Kalesija, Hajra Bajrić-Jahić za NEON Televiziju kazala je da je sretna zbog podrške koju je dobila prilikom organizacije ove humanitarne akcije, te da se nada da će se veliki broj građana odazvati na istu.

Humanitarnoj akciji odazvali su se i učenici MSŠ “Kalesija”, tačnije treći razred Gimnazije sa profesoricom bosanskog jezika Hurijom Imamović, koji su kupovinom narcisa podržali rad ovog Udruženja. Humanitarna akcija će trajati do 18:00 sati, a kupnjom jednog narcisa podržite i Vi članice, naše majke, supruge i sestre.

About redakcija novina

Scroll To Top