Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijske auto škole krivotvorile ljekarska uvjerenja, upitno na stotine vozačkih dozvola

Kalesijske auto škole krivotvorile ljekarska uvjerenja, upitno na stotine vozačkih dozvola

Kalesijska policija u saradnji sa MUP-om TK, odnosno Odjelom za borbu protiv organiziranog kriminala posljednjih dana vrši intenzivnu istragu, a meta su auto škole na području naše općine, ali i one sa područja TK.

Kako NEON Televizija nezvanično saznaje, istragom je obuhvaćeno oko dvadesetak osoba koje se povezuju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlaštenja.

autoskola-najbolja

Kako saznajemo u ovo krivično djelo umješane su auto škole sa područja cijelog Tuzlanskog kantona, ali je najviše onih sa područja općine Kalesija. Razlog zbog kojeg policija provodi istragu su lažna uvjerenja koja su izdavata kandidatima, a ista su pribavljana u Zvorniku u RS-u, a da se kandidati nikada nisu pojavili kod ljekara, a plaćali su cijenu od 80 KM.

Postavlja se pitanje, da li će kandidati koji su stekli vozačke dozvole na ovaj način, nakon istrage koja se provede morati ponovno na polaganje, odnosno na ljekarske preglede?

Na ovaj način, auto škole su stekle novčanu korist, jer su kandidatima instruktori donosili ljekarska uvjerenja, a da isti nisu znali ni gdje ni kako su nabavljena.

Pokušali smo više informacija saznati i od policije, no s obzirom da je istraga u toku i da je u cijeli slučaj uključeno i Tužilaštvo TK, više informacija za sada nije dostupno. No, u razgovoru sa osobama bliskim istrazi saznajemo da su obavljena ispitivanja u prostorijama MUP-a TK i da će istragom biti obuhvaćeno preko pet stotina osoba jer se prevara sa ljekarskim uvjerenjima vršila unazada četiri godine.

NEON Televizija

About redakcija novina

Scroll To Top