Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijski srednjoškolci snimaju dokumentarni film o djeci iz Osmijeha nade

Kalesijski srednjoškolci snimaju dokumentarni film o djeci iz Osmijeha nade

Kako bi predstavili probleme sa kojima se susreću djeca sa posebnim potrebama okupljena oko Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija, učenici MSŠ Kalesija, odnosno članovi foto-video sekcije odlučili su snimiti dokumentarni film o njima.

osmijeh

“Hvala ovim učenicima koji su došli i hvala profesoru Seadu Valjevcu koji vodi ovu sekciju. Mislim da će kroz ovaj film mnogi vidjeti sa kojim se problemom ova djeca susreću, ali će također upoznati i talentovanu djecu koja odlično pišu, pjevaju, slikaju i prave razne predmete”, govori za NEON Televiziju Amira Halilović iz Udruženja “Osmijeh nade”.

Lejla Uščuplić članica ove sekcije ističe da je jako zadovoljna urađenim poslom sa djecom, ali da je također iznenađena svime viđenim jer je riječ o djeci koja rade i koja izrađuju odličan nakit, ali ima i onih koji svojim pjevanjem oduševljavaju.

Sličnog mišljenja je i njena drugarica Rijada Atlagić koja nam govori da će ljudi nakon ovog filma upoznati ovu djecu iz drugačijeg ugla ističući da će film biti poslat i na pojedine festivale u BiH.

osmijeh

 

About redakcija novina

Scroll To Top