Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Lijepo us portu: Navijači iz Donjih Vukovija sami biraju i nagrađuju igrača utakmice

Lijepo us portu: Navijači iz Donjih Vukovija sami biraju i nagrađuju igrača utakmice

Proteklog vikenda, u okviru takmičenja Druge nogometne lige TK-a – Jug, ekipa Mladost 78 iz Donjih Vukovija na svom terenu je sa visokih 5:1 pobijedila ekipu Gornjih Dubrava.

10276324_10203593658231985_976036208_nStrijelci za domaćine su bili Mugdim Mulahalilović, koji je dva puta zatresao mrežu protivničkog golmana, a po jednom u strijelce su se upisali i Adil Imamović, Nedžib Butković i Amir Bajrić. Ovom pobjedom Mladost 78 se na vrhu tabele bodovno izjednačila sa istoimenim ekipama Mladost (Kikači) i Mladost (Solina), te će ove tri ekipe do kraja prvenstva voditi trku za prvaka i za plasman u Prvu kantonalnu ligu TK.

No, razlog ovog pisanja nije visoka pobjeda Vukovijanaca, već odličan potez njihovih navijača. Naime, na inicijativu članova Upravnog odbora FK Mladost 78, navijači ovog kluba su uveli praksu da sami biraju i nagrađuju najboljeg igrača utakmice. Naime, svaki navijač, koji je dao novčani prilog, a u ovom slučaju se radilo o samo 5 maraka, imao je pravo da bira najbljeg igrača utakmice, tako što je na svojoj ulaznici upisivao broj igrača za kojeg je smatrao da je bio najbolji. Prikupljeni iznos se dodijeljuje najboljem igraču utakmice. Na utakmici protiv Gornjih Dubrava isti broj glasova imala su čak četverica igrača pa su oni i podijelili novčanu nagradu, a to su Sead Mustafić, Mugdim Mulahalilović, Šaban Hodžiću i Senadu Hodžiću.

– Ovo se pokazao kao odličan potez i sa njim će se nastaviti. Već na narednoj derbi utakmici u Kikačima protiv Mladosti, navijači će ponovo birati i nagrađivati igrača utakmice, kazali su Hasan Mustafić, predsjednik FK Mladost 78, te Mehmed Hodžić i Juso Poljaković,  članovi Uprave ovog kluba.

Kalesija.com

About redakcija novina

Scroll To Top