Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Memići dobili sedam učača Kur'ana

Memići dobili sedam učača Kur'ana

Kurs arapskog pisma za starije gotovo u svim kalesijskim džematima je odavno zaživio. Oni malo stariji, koji nisu uspjeli u prošlosti da nauče arapsko pismo, u sadašnjosti koriste svaki slobodan trenutak da nauče koji harf. Bez obzira na godine, u mnogim kalesijskim džematima prisutan je trend učenja arapskih slova i arapskog pisma, odnosno učenje slova arapskog jezika-jezika na kojem je objavljen Kuran.

hatma dova za odrasle memici  10

U nedjelju, 20. aprila 2014. godine, u džematu Memići Centar promovisano je sedam novih učača Kurana, koji su s uspjehom okončali svoje učenje kuranskih-arapskih slova i na taj način se podučili i uveli u učenje Kurana. Nakon ikindije-namaza “novi” učači Kurana su proučili kuransku suru Ja-sin i na taj način svima pokazali da za učenje nisu bitne godine, već volja.U uvodnom obraćanju, Muhamed ef. Jahić, imam džemata Memići Centar, kazao je da put do uspjeha nije lagan, da je potrebna volja i odricanje, ali su na kraju plodovi slatki.Svečanosti je prisustvovao i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić, koji je o govorio o potrebi našeg svakodnevnog druženja s Kuranom, ne samo kroz njegovo čitanje i učenje, već i kroz življenje. Kuran nije dat da se njegovi ajeti samo uče i citiraju, već da se živi po njegovim principima, zaključio je svoje kazivanje glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Na kraju svečanosti proučena je hatma-dova koja predstavlja vrhunac truda i učenja novih učača Kurana u džematu Memići Centar, te su novim učačima podijeljene DIPLOME i po primjerak Kurana.

Učači Kurana iz džemata Memići Centar

-  Zijad Mehmedović
-  Ammar Mehmedović
- Sabina Mehmedović
- Hatidža Mehmedović
- Mirsada Mehmedović
- Elmira Mehmedović
- Ferzija Hodžić
hatma 1
hatma
hatma 2
Kalesija online/Medžlis Islamske zajednice Kalesija

About redakcija novina

Scroll To Top