Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / “Nijemi krik” prodajom narcisa pomaže liječenje karcinoma

“Nijemi krik” prodajom narcisa pomaže liječenje karcinoma

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju karcinoma. Tako su članice Udruženja “Nijemi krik” iz Kalesije danas na ulicama prodavale narcise kako bi prikupile što više sredstava te akko bi mogle pomoći članicama koje je “napala” ova opaka bolest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Pa mi smo pored narcisa iznijeli još neke rukotvorine, nakit ali i korpice za cvijeće kako bi i njihovom prodajom pomogli našim majkama, sestrama i drugaricama da se liječe”, govori nam članica Udruženja “Nijemi krik” Nasiha Pjanić.

Novčanim prilogom akciju je pomogao i načelnik Kalesije Nedžad Džafić (SDA) koji je i do sada bio velika podrška ovom udruženju.

“Ja pozivam i druge naše građane da se uključe i da pomognu ovo udruženje jer njima pomoći treba. Ove žene, majke i sestre rade jedan humani posao, a to je pomoć drugima da se liječe”, kazao je načelnik Džafić za Kalesija online.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ono što raduje svakako je i činjenica da je akciju podržao veliki broj i građana Kalesije, uposlenika u javnim ustanovama ali i srednjoškolaca koji na ovaj način pokazuju svoju humanu stranu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About redakcija novina

Scroll To Top