Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Njabolji među najboljima Armin Ramić, Sedina Aljukić i OŠ Kalesija

Njabolji među najboljima Armin Ramić, Sedina Aljukić i OŠ Kalesija

Armin Ramić, učenik OŠ Kalesija, zauzeo je prvo mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke u konkurenciji učenika osmih razreda. Drugo mjesto pripalo je Anisi Džafić ( OŠ Rainci Gornji), a treće mjesto je Elma Karahasanović (OŠ Rainci Gornji).

Na takmičenju je učestvovalo trideset učenika iz pet osnovnih škola sa područja naše općine. Armin Ramić, učenik osmog razreda OŠ Kalesija, ovom pobjedom osigurao je i učešće na kantonalnom takmičenju. Kada je u pitanju poredak učenika 9. razreda, prvo mjesto pripalo je Sedini Aljukić (OŠ Kalesija), drugo Arneli Spahić, a treće Lejli Bureković. Na kantonalnom takmičenju u kategoriji devetih razreda Kalesiju će predstavljati prvoplasirana Aljukić.

vjeronauka1-300x225U ukupnom poretku prvo mjesto pripalo je Osnovnoj školi Kalesija sa 473,5 bodova, dok je drugo mjesto osvojila Osnovna škola Rainci Gornji sa 391 bod, zatim OŠ Memići sa 320.5 bodova, OŠ Vukovije sa 289 bodova. dok je peto mjesto, prema očekivanju, pripalo OŠ Tojšići sa 181 bodom.

Armin Ramić i Sedina Aljukić će Kalesiju predstavljati na kantonalnom takmičenju, a zadovoljan poznavanjem materije je i njihov nastavnik Hamdija Bajrić koji ih je i pripremao za takmičenje.

 

vjeronauka3

vjeronauka2

 

About redakcija novina

Scroll To Top