Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sead Džafić postao vlasnik bilećke Kovnice, načelnik Bileće obećao pomoć u pokretanju proizvodnje

Sead Džafić postao vlasnik bilećke Kovnice, načelnik Bileće obećao pomoć u pokretanju proizvodnje

Nakon što je za Livnicu čelnika u Tuzli uplatio 13.9 miliona KM, Sead Džafić vlasnik kompanije UNIS TOK i načelnik Kalesije u Hercegovini je kupio novu firmu. Riječ je o Kovnici u Bilećoj za koju je putem licitacije platio 1.909.000 KM.

“Da to je tačna informacija. Drago nam je da ovakakv jedan čovjek dolazi u Bileću. Mislim da će to biti posao za pedesetak osoba što će našoj opštini zaista mnogo značiti”, govori za NEON Televiziju načelnik Bileće Miljan Aleksić.

Aleksić je pohvalio Džafića ističući da će sve ono što je u njegovoj moći kao načelnik uraditi da ova Kovnica ponovno proradi.

Informaciju o kupovini Kovnice Bileća potvrdio nam je i sam Sead Džafić koji ističe da mu je želja da fabrika radi i da zapošljava nove ljude, ali će trebati pomoć opštine Bileća da se neke stvari realiziraju.

Bilećka Kovnica je prije rata zapošljavala oko 900 radnika, a najveći dio otkovaka plasirala je na strano tržište posredstvom Energoinvesta u čijem je sastavu poslovala.

About redakcija novina

Scroll To Top