Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Starta upis prvačića u Kalesiji

Starta upis prvačića u Kalesiji

upisU aprilu počinje upis prvačića u pet osnovnih škola na području naše općine. 07.aprila obavit će se upis prvačića u Osnovnoj školi Vukovije za one sa područja Gornjih Vukovija, dok će dan kasnije odnosno 08.aprila biti upriličen upis prvačića u OŠ Donje Dubrave.

08.i 09. aprila upis prvačića će se vršiti  u Osnovnoj školi Memići, dok će u centralnoj školi u Gornjim Raincima upis se održati od 13-15.aprila, dok će u područnim školama u Donjim Raincima upis biti 16.aprila, a u Lipovicama dan kasnije odnosno 17.aprila.

U centralnoj školi u Kalesiji upis prvačića će se vršiti 16. aprila, kao i u područnim školama koje pripadaju OŠ Kalesija. Polovinom aprila će se obaviti i upis prvačića u OŠ Tojšići.

Upisu podliježu djeca koja do 01. septembra 2015. godine navršavaju šest godina života. Prilikom upisa, roditelji se mogu opredjeliti za učenje prvog stranog jezika (engleski ili njemački) kao i za pohađanje nastave vjeronauke ili religijske kulture. Roditelji se opredjeljuju još i za naziv jezika koji će se voditi djeci u dokumentaciji i evidenciji bosanski, srpski ili hrvatski.

Na upis obavezno ponijeti rodni list i ljekorsko uvjerenje koje izdaje nadležni Dom zdravlje općine prebivališta.

About redakcija novina

Scroll To Top