Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U Kalesiji održani “Dani porodičnih vrijednosti” (FOTO)

U Kalesiji održani “Dani porodičnih vrijednosti” (FOTO)

U punoj dvorani BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji učenici Behram-begove medrese, u okviru manifestacije “Dani porodičnih vrijednosti”, upriličili su bogat kulturno-vjerski program pod nazivom „Rođenje djeteta, kojim se ukazalo na izazove sa kojima se suočava muslimanska porodica u savremenom dobu.

Ilahije, pjesme, recital i gluma, a sve je nosilo jendu jedinu poruku, muslimani se trebaju držati skupa, te svoju djecu izvesti na pravi put.

Tokom programa učenici su se dotakli Srebrenice, odnosno jula 1995. godine, kada je ubijeno preko 8.000 Bošnjaka samo zato što su nosili muslimanska imena.

Prisutnima se obratio i Enver ef. Alić, glavni imam MIZ u Kalesiji i nekadašnji profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

– 6.oktobra 1993. godine počelo je novo rađanje Tuzle kada je izvršena humanizacija ovog grada. Tada je počela raditi zatvorena Behram-begova medresa. Ja sam tu bio angažovan kao profesor 14 godina i znao sam da ova ustanova proizvodi kadar na koji su svi ponosni. Na svim takmičenjima učenici medrese su osvajali prva mjesta u gotovo pa svim kategorijama, kazao je Alić.

On se dotakao i kulturno-vjerske manifestacije “Dani porodičnih vrijednosti” za koju je kazao da je poučna i da učenici koji izvode program na najbolji način pokazuju odgoj djece u Behram-begovoj medresi.

O porodičnim vrijednostima, imenima i dešavanjima u modernom svijetu govorio je i Mehmedalija Čamdžić, pomoćnik direktora za učenički dom Behram-begove medrese u Tuzli, koji je kazao da roditelji trebaju obratiti pažnju prilikom odgoja svoje djece jer će za njih i odgovarati na onome svijetu.

Snimak cijele manifestacije korisnici kablovske televizije Neon Solucije mogu pogledati u petak 11.aprila u 20:00 sati na programu NEON TV

 

About redakcija novina

Scroll To Top