Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U subotu turnir na stadionu FK Bijeljevac: Festival mladosti i nogometa

U subotu turnir na stadionu FK Bijeljevac: Festival mladosti i nogometa

U subotu, sa početkom u 9,00 sati, u Miljanovcima, na stadionu FK „Bijeljevac“ odigrat će se turnir za mlađe uzraste. Bit će to prava smotra nogometne mladosti jer se očekuje okupljanje 240 dječaka. Na turniru će učestvovati 10 ekipa igrača rođenih 2001. godine i 10 ekipa dječaka rođenih 2003. godine.

Osima iz Kalesije, dolazak u Miljanovce su najavile ekipe iz Sarajeva, Tuzle i Gračanice. Bio je najavljen i nastup Drine iz Zvornika, ali su zbog obaveza morali odustati.

– Bit će to pravi festival nogometa i prava prilika da najmlađi pokažu šta znaju i umiju. Mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini. Ovaj kraj je rasadnik talenata. Na ovakvim turnirima je donedavno igrao i Anel Alibašić, koji je ponikao u klubu iz Miljanovaca, a sada je igrač Želje, kazao nam je Kadro Aljukić, trener u FK Bijeljevac iz Miljanovaca.

Glavni spomzori turnira su braća Almir i Muhidin Bećorbašić iz Jajića kod Kalesije, koji se  nalaze na privremenom radu u Austriji. Oni su obezbijedili pehare za svako osvojeno mjesto i  i medalje za sve učesnike turnira.

bijeljevac

 

About redakcija novina

Scroll To Top