Petak , 19. Aprila 2024.

“Slatki petak”: Kalesijska udruženja zajedničkim snagama za Edinu Mehmedović (FOTO)

Veliki broj građana odazvao se današnjoj akciji “Slatki petak” koja je organizovana s ciljem pomoći našoj sugrađanki Edini Mehmedović koja boluje od sistemskom lupusa, zbog čega joj je potrebna pomoć.

“Slatki petak” otvorio je načelnik općine Kalesija koji je istakao da će Općina pomoći Edini, kako finansijski, tako i podržavajući akcije poput ove.

-“Pozvali smo i škole da se uključe u ovu akciju. Prije svega ja bih se zahvalio svima onima koji su izdvojili vremena da pripreme ovako divne i slatke kolače, kako bi pomogli našoj sugrađanki. Ja sam oduševljen s obzirom na broj mladih i djece koji su danas došli ovdje da podrže sve ovo”, kazao je Džafić za NTV.

Hasmira Malić, kao pokretač akcije ispred Udruženja “Snaga nezavisne žene” se zahvalila svim Udruženjima koja su se odazvala na ovu akciju, napominjući da se radi o Udruženjima: “Ženo, majko, sestro”, “Asocijacija žena MIZ Kalesija”, “Snaga kalesijske žene”, “Nijemi krik” i “Snaga nezavisne žene”.

-“Koristim priliku i da se zahvalim načelniku koji je nam je pružio svoju pomoć. Kalesijska Udruženja su danas zajedničkim snagama odlučila da pomognu našoj Edini, zbog čega sam jako ponosna. Sva prikupljena sredstva će ići na Edinin račun, te će javnost biti obaviještena o tome koliki je iznos sakupljen”, govori Malić.

Nasiha Pjanić ispred Udruženja “Ženo, majko, sestro” naglašava da će one uvijek biti tu za građane kojima je potrebna pomoć. Ona je također dodala da su veliku podršku pružili i učenici OŠ “Kalesija” zajedno sa nastavnicima i direktorom.

-“Oni su uvijek uz nas i ja im se zahvaljujem na tome. Građani znaju da smo mi tu kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna i rado ćemo se odazivati na ovakve akcije”, kaže Pjanić.

Admir Avdić sekretar Udruženja “Nijemi krik” Kalesija se također zahvalio svim građanima koji su se odazvali, napominjući da su članice ovog Udruženja uložile velike napore kako bi pomogle Edini, te da im je jedini cilj da se Edina uspije izliječiti.

Podsjećanja radi, Edina Mehmedović se sa bolešću “sistemski lupus” bori već šest godina.

Sistemski eritemski lupus (SEL) je autoimuna bolest s karakterističnim stvaranjem autoantitijela prema komponentama stanične jezgre uz vrlo raznolika klinička očitovanja. Bolest može zahvatiti kožu, zglobove, bubrege, pluća, živčani sustav i serozne membrane, a obilježena je fazama aktivnosti i povlačenja.

Ukoliko želite pomoći Edini možete je pozvati i na broj telefona +38762 631 233.

uci

Današnjom akcijom za Edinu je sakupljeno 3791,60 KM, te će joj novac biti uplaćen na njen žiro račun. Ostatak kolača će biti usmjeren za sutrašnju akciju koju organizuje “Cezam” a za pomoć Ibrahimu Kulaniću iz Vukovija Gornjih.

Vezani tekst: “Snaga nezavisne žene” organizuje Slatki petak za pomoć Edini Mehmedović

Galeriju fotografija možete pogledati u nastavku:

Također pogledajte

Počela od kape za barbike i stare mašine, sada ima svoj brend, radionicu i savremene šivaće mašine i opremu

Nakon pet godina rada, odricanja, ljubavi i usavršavanja konačno može ubirati plodove svog rada. Sada …