Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Druženje bošnjačkih nevladinih organizacija u Mektebskom centru u Dubnici

Druženje bošnjačkih nevladinih organizacija u Mektebskom centru u Dubnici

U subotu, 6. maja 2017. god., na sportskom poligonu Mektebskog centra u Dubnici Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, održano je druženje predstavnika Regionalne Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija (RKBNVO).  Druženju su prisustvovali predstavnici Koordinacije sa područja Tuzlanskog kantona, odnosno iz općina Kalesija, Gradačac, Tuzla, Živinice i Gračanica (Korak, Proaktiva, Elif, Prosvjetitelj, Selsebil, Oaza, Ponos i OKC Gradačac).

centar4

Domaćini druženja su bili Medžlis Islamske zajednice Kalesija, Muftijstvo tuzlansko i Regionalna koordinacija BNVO Sjeveroistočne Bosne. Druženju je prisustvovao i Fadil Alić, predsjedavajući OV Kalesija.

U sklopu druženja odigran je turnir u malom fudbalu, a najviše volje za pobjedom i fudbalskog umijeća su pokazali predstavnici OKC Gradačac, koji su osvojili 1. mjesto.  Drugo mjesto pripalo je Elifu, a treće Prosvjetitelju.

Ostali učesnici druženja su uz kafu i roštilj ugodno provodili vrijeme na lokalitetu Mektebskog centra.

centar2

Nakon podne-namaza prisutnima su se obratili Enver Alić , glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, dr. sci. Mensur Husić, koordinator Muftijstva tuzlanskog za saradnju sa nevladinim organizacijama, i Fahrudin Sinanović, predsjednik regionalne Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija.

centar3

U svom obraćanju dr. sci. Mensur Husić izrazio je zadovoljstvo saradnjom Regionalne koordinacije BNVO Sjeveroistočna Bosna sa institucijama Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog, te istakao da se i budućnosti planiraju slične aktivnosti na području cijelog Muftijstva.

centar

Ovim druženjem se pokazalo da izgradnja Mektebskog ccentra u Dubnici ni u kom slučaju nije promašena investicija, kako su to neki imali običaj kazati. Svojim kapacitetima: sportski poligoni, objekat podesan za održavanje seminara i dovoljan da primi na prenoćište i do 30-ak osoba, sa mesdžidom, učionicama, kuhinjom i toaletom, Mektebski centar je pogodan i pruža idealne uvjete za organiziranja raznih druženja, jednodnevnih i višednevnih seminara u zdravom i prirodnom okruženju. Dakle, ne radi se o tome da ovakav centra može biti promašena investiticija, već se radi o tome hoćemo li ga znati na pravi način iskoristiti.

About redakcija novina

Scroll To Top