Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Još uvijek nepoznato do kada će put u Babajićima biti zatvoren

Još uvijek nepoznato do kada će put u Babajićima biti zatvoren

Kalesijci su danima blokirani kada je u pitanju putna komunikacija prema Tuzli preko Babajići i Čaklovića. Naime, klizište koje je uništilo dio magistralnog puta M4 u kalesijskom naselju Babajići natjeralo je građane ove općine da put do posla ili zdravstvenih i obrazovnih ustanova traže preko Dubrava i Krojčice ili preko Hrasna i Seljublja.

Kako sada stvari stoje još dugo bi građani Kalesije mogli koristiti ove zaobilaznice, jer u Direkciji cesta FBiH još uvijek nisu sigurni kada će ova dionica biti otvorena za saobraćaj.

“JP Ceste FBiH d.o.o., kao upravljač na magistralnim cestama u FBiH, će poduzeti sve aktivnosti da se putna komunikacija osposobi u što kraćem periodu”, stoji u odgovoru na naše pitanje koje je potpisao Sead Smajlović.

Iz Direkcije dalje navode da je u više navrata vršena sanacija ovog dijela puta, pa čak se spominje i period prije 1992. godine.

“Na konkretnoj lokaciji zadnji radovi su izvršeni 2010. godine u vrijednosti 837.446,03 KM. Primjenjeno rješenje na sanaciji klizišta iz 2010. godine je kombinacija standardnih rješenja sanacije (rasterećenje, izmjena materijala trupa ceste, osiguranje nožice, te dreniranje i prihvat površinskih voda). Obilaskom terena potvrđeno je da su radovi na sanaciji klizišta iz 2010. godine (ispred i iza predmetne lokacije) dali zahtjevani rezultat i da nema deformacija na ovim potezima”, kazao je Smajlović za Kalesija online.

kliziste

 

About redakcija novina

Scroll To Top