Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesija domaćin mladih selekcija BiH i Srbije: Očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja fudbala, ali i fudbalskih legendi

Kalesija domaćin mladih selekcija BiH i Srbije: Očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja fudbala, ali i fudbalskih legendi

19.05.2016. na Gradskom stadionu u Kalesiji biti domaćin U-15 nogometnih reprezentacija BiH i Srbije.

Organizator utakmice je Nogometni savez TK, dok je za domaćina utakmice izabran FK Bosna Kalesija.

NS TK je jedan od najbolje organiziranih regionalnih Saveza, te već nekoliko puta dobija povjerenje NS BiH kada su u pitanju utakmice omladinskih selekcija BiH i Srbije.
Kalesija se već nekoliko puta spominjala kao domaćin neke od utakmica mladih selekcija, te je ovoga puta konačno stigla na red, prije svega zahvaljujući Muhamedu Avdiću, predsjedniku NS TK, kao i Midhatu Arnautoviću, generalnom sekretaru NS TK.
Pored Arnautovića, u Organizacionom odboru za pripremu ove utakmice su članove Uprave FK Bosna Kalesija; Hasan Ramić (direktor), Hazim Jusufović (ujedno i član IO NSTK), Muhamed Osmanović i Admir Karić, zadužen za medijsku promociju ove utakmice.
U Organizacionom odboru je i Ismet Mešić, koji obnaša funkciju općinskog načelnika po ovlaštenju.

Organizacioni odbor će u pripirenom sastavu narednih dana raditi na obezbjeđivanju uslova za odigravanje ove utakmice.
Pored priprmnih radnji na travnjaku, urediće se tribine Gradskog stadiona u Kalesiji, koje će u narednim danima ukrasiti nova ograda. Također, pored kompleksa Gradskog stadiona, urediće se i okolni prostor, kako bi se osigurao parking prostor za goste koji dođu na utakmicu.

GRADSKI STADION KALESIJA bih srbija 19.05.2016.

Utakmica “Zmajića” sa vršnjacima iz Srbije će, bez sumnje, privući veliku pažnju građana Kalesije, ali i iz susjednih općina.
Iz NS TK i FK Bosna Kalesija poručuju da će uraditi sve kako bi osigurali uslove za odigravanje internacionalne utakmice reprezentativnih selekcija dvije države.

Očekuje se dolazak i velikih fudbalskih imena, legendi ove igre, kako iz BiH tako i iz Srbije.
U narednim danima će biti poznata neka od imena fudbalskih legendi koja će doputovati u Kalesiji na sportsko druženje, a organizatori najavljuju da će njihov dolazak privući pažnju starijih i mlađij ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

.

About redakcija novina

Scroll To Top