Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ko su delegati iz Kalesije koji će birati predsjednika KO SDA?

Ko su delegati iz Kalesije koji će birati predsjednika KO SDA?

Novi predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona bit će izabran sutra na Skupštini ove stranke, kada će glasati 140 delegata.

Kako je za NTV kazao predsjednik Kadrovske komicije SDA TK Rasim Omerović u utrci za predsjednika su četiri kandidata. Riječ je o Mirsadu Kukiću iz Banovića koji je dobio i najviše kandidatura, Muhamedu Ibrahimoviću iz Gračanice,  Ismetu Osmanoviću iz Lukavca i Denijalu Tulumoviću iz Živinica.

KO SDA

Ko dobije najveći broj glasova na funkciji predsjednika KO SDA TK naslijedit će Amira Fazlića koji već duže vremena obnaša ovu funkciju.

NTV je došla i do spiska delegata koji će imati priliku da biraju predsjednika. Riječ je o Šemsudinu Ćatiću, Samiru Selmanoviću, Midhatu Javriću, Hasibi Kurtić, Suhdinu Đedoviću, Šerifiji Alibašiću, Ibrahimu Imamoviću, Fetahu Hujduru, Nasihi Kamerić, Dini Šmigalović i Emini Alić.

Kada su u pitanju članovi Kantonalnog odbora koji će se “pitati” o Kalesiji i njenim interesima SDA Kalesija je dobila šest mjesta, iako je prema mišljenju predsjednika Kadrovske komisije SDA Rasima Omerovića taj broj trebao biti veći, ali je ipak samo šest imena stiglo iz Kalesije.

Riječ je 0 Halilu Jahiću, predsjedniku SDA Kalesija, Nerminu Mešiću i Seadu Džafiću potpredsjednicima SDA Kalesija, Nedžadu Džafiću načelniku Kalesije, Mahiru Huremoviću uposleniku Centra za socijalni rad i Suadu Hasanoviću uposleniku OŠ Kalesija.

Inače Izvršni odbor SDA Kalesija je za funkciju predsjednika stranke kandidirao Bakira Izetbegovića, te Mirsada Kukića za potpredsjednika stranke na državnom nivou, kao i za predsjednika KO SDA TK.

 

About redakcija novina

Scroll To Top