Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Mladi iz Babajića napravili koš na „magistrali smrti“

Mladi iz Babajića napravili koš na „magistrali smrti“

Već sedam dana, zbog aktiviranja klizišta u Babajićima kod Kalesije, u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu Tuzla – Kalesija kroz tunela Čaklovići.  Naime, aktivirano klizište teško je oštetilo put, asfalt je popucao, a na mjestima asfalt je ulegao i do metar dubine. Putnici koji iz Kalesije idu za Tuzlu sada koriste relaciju Kalesija – Međaš – Dubrave – Krojčica – Tuzla.

 

kosarka1

Ipak, obustava saobraćaja na ovom dijelu puta donijela je i neko dobro. Barem za mlade, koji su tik uz asfalt postavili koš, a asfalt im služi kao košarkaški teren. I dok mnogi vozači jedva čekaju da se završi sanacija puta, kako bi mogli ponovo koristiti kraću relaciju do Tuzle, mladima iz Babajića, očito je, neće biti mrsko ako popravka puta potraje i više dana.

Inače, ovu dionicu magistralnog puta Tuzla – Kalesija, koja ide kroz naseljeno mjesto Babajići, ovdašnji mještani zovu „magistrala smrti“, a sve zbog brojnih saobraćajnih nesreća koje su se dešavale na ovom dijelu puta. Bilo je i onih sa najtragičnijim posljedicama.

About redakcija novina

Scroll To Top