Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / NEON Televizija, godina dana od postojanja

NEON Televizija, godina dana od postojanja

NEON Televizija započela je emitovanje programa u maju 2014. godine kada je pratila stanje poplava koje su zadesile građane Bosne i Hercegovine, prvenstveno se bazirajući na domaću publiku u Kalesiji, kako bi građani imali potpuni uvid u situaciju koja ih je zadesila. Poplave su imala za posljedicu klizišta koja su pojedincima zatrpala sve ono za šta su se čitav život borili.

Pod rukovodstvom direktora Ahmeta Fazlića i glavnog urednika Senada Salihovića rodila se televizija čija je želja bila i ostala da svoj trud posvete onim temama od kojih drugi okreću glave. Prva emisija koja je snimana jeste ”Na kahvi sa Smajilom Latifovićem” gdje je govorio o svojoj karijeri, učenicima, knjigama i zanimljivim dešavanjima koja su ga pratila tokom godina provedenih u školi.

Serijal koji je pomogao NEON Televiziji u sopstvenom ostvarivanju je ”Humana TV”. Emisija koja je u svima probudila humanost je priča iz Gornjih Vukovija, poznatija kao ”Mama svi imaju za kurban, a mi nemamo”.

”Zadovoljni smo sa postignutim rezultatima i pozitivnim kritikama koje smo dobili od naših gledalaca”, rekao je Senad Salihović ističući da će u narednom periodu dosta više programa biti posvećeno općinama koja ova televizija pokriva.

”Nadam se da će i građani spoznati da smo mi domaći proizvod i da će nam pomoći u kreiranju naše programske šeme, jer mi smo tu zbog njih samih”, govori Salihović.

Pored emisija ”Na kahvi sa” i ”Humana TV”, svoju pažnju smo posvetili i sportistima u emisiji “Sportske legende” koji su doprinijeli historiji sporta u Kalesiji.  Prvi gost je bio Sadik Osmanović, bivši igrač Jedinstva i trener FK Bosne.

 

About redakcija novina

Scroll To Top