Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Održan prodajni bazar u OŠ “Vukovije”: “Želimo da ovo postane naša tradicija”

Održan prodajni bazar u OŠ “Vukovije”: “Želimo da ovo postane naša tradicija”

Veliki broj građana naše općine, a pogotovo naselja Vukovija Donjih i Gornjih, posjetio je danas prodajni bazar koji je održan u organizaciji OŠ “Vukovije”. Za sve posjetioce, osim što je ponuđen sirok asortiman različitih proizvoda, OŠ “Vukovije” je priredila i bogat kulturno-zabavni program.

Za sve posjetioce koji su svojim doprinosom bazaru dobili kupon veći od 10 KM, organizovana je i dodjela nagrada koje su pripremili prijatelji ove škole.

Armin Hodžić, direktor OŠ “Vukovije” za NTV rekao je da je jako zadovoljan a i zahvalan učenicima, roditeljima i prijateljima škole na angažovanosti oko priprema za ovaj bazar. Dodao je također da imaju želju da ovaj prodajni bazar postane i tradicija ove škole.

-“Ideja se javila već prošle godine, međutim zbog okolnosti to nismo mogli realizovati. Htjeli smo da učenicima pokažemo šta se sve može uraditi zahvaljujući trudu, radu kao i naravno njihovim idejama. Građani su mogli kupiti rukotvorine, slatkiše, slana jela, igračke, a dobili smo na poklon i osam slika našeg umjetnika Adila Mešanovića”, kazao je Hodžić.

Svoju podršku prodajnom bazaru pružio je i načelnik općine Kalesija Sead Džafić.

-“Prije svega pozdravljam ovu inicijativu i ideju direktora koji je zaista pokazao kako treba svaka MZ i svaka škola da okupi svoje građane na ovakvim manifestacijama i da dobrovoljnim prilozima poboljšaju uslove za učenike. Ja kao načelnik sam također podržao ovu akciju i tako ću se odazvati svim školama, grupama, koji na ovaj način pokušavaju da poboljšaju stanje u svojoj MZ”, rekao je Džafić za NTV.

About redakcija novina

Scroll To Top