Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ramazanska poruka glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija

Ramazanska poruka glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija

Ramazan je naš najbolji dost. Kad dost dostu stiže, onda je radost velika. Ramazan kao dost stiže u subotu 1438.h. g. dostovima insanima.

Stigao nam je, evo, dost- prijatelj naš najbolji, u kojem svaki musliman iz svog animalnog pokušava se uzdići prema gore, stremiti ka nivou meleka.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija stremi upućivanju vjernika i vjernica u toku ramazana, u toku mjeseca suzdržavanja od jela i pića i drugih pohotnih materijalnih strasti.

Medžlis IZ-e Kalesija preko svojih 27 džemata permanentno ukazuje pripadnicima islama da duhovne dimenzije ramazana trebaju nadvladati materiju i da nas samo razum uzdiže nad našim strastima.

Naši imami i u ovom ramazanu ukazaće džematlijama da dominacija strasti i materije, koja strašno zaglupljuje svakog insana, stzvara izvor svih zala, prijestupa i grijeha. Oni će se umiješati u svoj posao i tako ukazati da hajvanski nagoni i uzavrela strast nekako prestanu dominirati insanom kako taj insan ne bi ostao bez duhovne kuransko-sunnetske komponente u sebi.

Neka ramazan 2017/1438 bude naš definitivni korektiv.

Popravimo uzavrelo u nama i neka svaki vjernik naših kalesijskih džemata u ramazanu nađe smiraj svojoj duši.

U to ime Ramazan šerif mubarek olsun!

About redakcija novina

Scroll To Top