Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Rasim Omerović: “Nadam se da će izborom Halila Jahića na mjesto predsjednika biti manje žrtava nego kada je vodio jedinice u ratu”

Rasim Omerović: “Nadam se da će izborom Halila Jahića na mjesto predsjednika biti manje žrtava nego kada je vodio jedinice u ratu”

Nakon što je prošle sedmice Općinski odbor SDA Kalesija održao press konferenciju na kojoj je bilo riječi o planovima stranke za budućnost, ali i o “neposlušnim” vijećnicima te bivšem načelniku Kalesije Rasimu Omerović danas je uslijedila nova press konferencija, ali prozvanih.

Naime, Mujo Mujkić, Sena Musić, Nihad Hamzić, Mujo Mešanović i Rasim Omerović održali su danas press konferenciju na kojoj su iznijeli svoj stav po pitanju gčasanja u vijeću, ali bilo je riječi i o kupovini pojednih vijećnika, prvenstveno misleći na Adnana Kamerića.

sda

Na prvoj konferenciji predsjednik stranke Halil Jahić je kazao da pojedini vijećnici misleći na pomenutu četvorku pokušavaju staviti lični interes ispred stranke, što su oni danas i demantovali.

“Mi pozivamo predsjednika da kaže šta je to naš lični interes. Nikoga nismo zaposlili kao što je to on uradio kada je bio vijećnik. Kako je došao na mjesto predsjednika i to se treba zapitati”, istakli su “neposlušni” vijećnici.

Oni dalje navode da je isti Halil Jahić nanio ogromnu štetu Stranci demokratske akcije prije nekoliko godina svojim istupima na televizijama kada je napadao svoje kadrove i kada je napadao predstavnike komisija koji nisu htjeli da rade protiv zakona kada je u pitanju raspodjela poljoprivrednog zemljišta u Kalesiji.

Vijećnici na današnjoj konferenciji su pitali svog predsjednika kako je moguće da se on  zalaže da na mjesto predsjedavajućeg bude imenovan neko iz druge političke stranke, a ne iz SDA kako je do sada bio slučaj.

Dalje istog su upitali zašto nema sjednica Kluba vijećnika SDA i da li postoji evidencija članova SDA i koliko ova stranka ima članova ukoliko se zna?

Odgovorili su vijećnici i na tvrdnje načelnika i bivšeg predsjednika SDA Nedžada Džafića koji je kazao da mu je vijećnik Mujo Mujkić priznao da sve što radi, radi po instrukcijama sada već bivšeg načelnika Rasima Omerovića.

“Naš dragi i uvaženi načelnik umjesto da sazove konferenciju i kaže građanima Kalesije šta je do sada poduzeo da unaprijedi život u našoj općini te šta planira raditi u narednom periodu on priča tračeve sa sijela, a ja u takvim sijelima nisam niti ću sjediti”, rekao je za NTV Mujo Mujkić.

Na prozivke je odgovorio i Rasim Omerović koji je kazao da nikada nijednom vijećniku nije dao upute kako da glasa ili djeluje.

“Kada je u pitanju podrška Džafiću u procesu izbora on je rekao da ne želi moju podršku, već je odabrao podršku Seada Džafića koji je sada potpredsjednik stranke i koji je ne tako davno bio na listi ratnog zločinca i koji je prvi pokretao proteste protiv mene, tjerajući radnike da potpišu peticiju za moju smjenu i koji je palio zastave SDA”, istakao je Omerović.

On se dotakao i izbora unutar SDA ističući da nisu provedeni u skladu sa Statutom te da nijedan od ponuđenih kandidata za predsjednika stranke nije imao njegovu podršku.

“Vjerujte nijedan kandidat me nije zanimao. Ali ako bi morao birati ipak bi prednost dao Nerminu Mešiću jer je mlad, a ne Halilu Jahiću jer on je penzioner i nije za te funkcije”, kazao je Rasim Omerović.

On je pozvao sadašnje nosioce vlasti da urade makar pola od onoga što je on uradio, ističući da će kao federalni poslanik uvijek pomagati svoju sredinu i svoju općinu.

Dotakao se Rasim Omerović i sve češćih priča koje dolaze od predsjednika Halila Jahića kada je u pitanju njegov izbor na mjesto predsjednika MO SDA Kalesija, ističući da je riječ o još jednim izmišljenim pričama.

“Ja Halilu želim mnogo sreće na ovoj funkciji i nadam se samo da će biti manje žrtava nego kada je on vodio jedinice u ratu”, rekao je Rasim Omerović.

Snimak kompletne press konferencije možete pogledati na kanalu Neon Televizija večeras u 20:00 sati.

 

About redakcija novina

Scroll To Top