Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Saznajte ko su dobitnici priznanja „Kalesijski šampion znanja 2016“

Saznajte ko su dobitnici priznanja „Kalesijski šampion znanja 2016“

Proaktiva”- Općinski tim Kalesija i ove godine organizira manifestaciju „Kalesijski šampioni znanja“, koja će se održati 1. juna (srijeda) u 15,00 sati.  Projekat je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, informatike, engleskog jezika i njemačkog jezika.

Dobitnici priznanja "Kalesijski sampion znanja 2014"

Dobitnici priznanja “Kalesijski sampion znanja 2014”

Osim njih, bit će nagrađena i tri najbolja učenika Mješovite srednje škole Kalesija i studenti koji su prethodnu godinu završili najmanje sa prosjekom 9,5. Ako ima takvih studenata, trebaju da se jave u Gradsku biblioteku i predoče dokaz o uspjehu. Također, u obzir dolaze i kalesijski učenici koji budu učenici generacije u nekoj od srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

Partneri u projektu su Gradska biblioteka Kalesija, BZK Preporod Kalesija, JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, Medžlis IZ Kalesija, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, Općina Kalesija, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, MZ Kalesija centar, Cildren unchained e.v. Ulm, UG “Korak” Kalesija…

Priznanja će uručiti Nedžad Džafić, općinski načelnik, Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Valdet Peštalić, predsjednik „Proaktive“, Salko Zildžić, Predstavnici Nedwe, CNS-a…

Dobitnici priznanja "Kalesijski sampion znanja 2015"

Dobitnici priznanja “Kalesijski sampion znanja 2015”

 Objavljujemo i spisak ovogodišnjih dobitnika priznanja „Kalesijski šampioni znanja 2016“, uz napomenu da nedostaju imena učenika generacije kalesijskih osnovnih škola. Njhova imena će biti dodata kada budu okončane procedure izora učenika generacije. Također, bit će dodata i imena studenata koji su prošlu akademsku godinu završili  prosjekom ocjena 9,5 +, ako ih bude bilo.

 Dobitnici priznanja „Kalesijski šampion znanja 2016“:

 Prva mjesta:

 Nejra Imamović, kćerka Nedžada i Safije Imamović, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Dženana Halilović, kćerka Dževada i Mirsade, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Ajla Jašarević, kćerka Nedžada i Nisvete, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Haso Ibrišević, sin Omera i Subhije, učenik 8. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Eldin Padžić, sin Nedima i Admire, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

 Dženita Muminović, kćerka Elmedina i Sabine, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Ismar Musić, sin Mustafe i Zane, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Muaz Hodžić, sin Mihada i Safije, učenik  6. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto takmičenje učača Kur'ana – mlađi uzrast.

 Delila Softić, kćerka Izeta i Alme, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Emina Majdančić, kćerka Husnije i Mihnete, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Muharem Ibrić, sin Memsuda i Fate, učenik 7. razreda OŠ Memići, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

 Amar Hasanović, sin Nermina i Azre, učenik 9. razreda OŠ Rainci G, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

 Emrah Rabotić, sin Nermina i Zuhre, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

 Revda Hodžić, kćerka Amira i Sidike, učenica 8. razreda, osvojila 1. mjesto takmičenje učača Kur'ana – stariji uzrast na nivou medžlisa i 2. mjesto na nivou muftijstva.

 Kanita Rakovac, kćerka Saliha i Zinete, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 1. mjesto osvojila i na kantonalnom takmičenju iz matematike.

 Aldin Aščić, sin Senada i Damire, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 1. mjesto na kantonalnom iz geografije.

 Kenan Mešić, sin Husnije i Enise, učenik 9. razreda OŠ Rainci G, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Elmir Hamzić, sin Nedžada i Esmire, učenik 9. razreda OŠ Memići,1. mjesto iz hemije na općinskom takmičenju i 1. mjesto iz hemije na kantonalnom takmičenju

Lejla Sinanović, kćerka Fahrudina i Remzije, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto iz matematike na općinskom takmičenju, 1. mjesto iz fizike na općinskom takmičenju, 2. mjesto iz islamske vjeronauke na općinskom takmičenju i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Jasmina Šehić, kćerka Edina i Amele, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto iz testa općeg znanja na mektebskom takmičenju, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Nermina Subašić, kćerka Jusufa i Azre iz Vukovija, učenica generacije u Zubotehničkoj školi u Sarajevu.

 Dina Osmanović, kćerka Mustafe i Suvade, 4. razred gimnazije i učenica generacije u MSŠ Kalesija.

Ema Smajlović, kćerka Nermina i Mulfete, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto  iz islamske vjeronauke na općinskom takmičenju, 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 1. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na međunarodnom takmičenju.

  Druga mjesta:

 Senada Hajdarević, kćerka Senaida i Sanele, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Anesa Spahić, kćerka Muhidina i Zehrine, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na testu općeg znanja islama na nivou medžlisa.

Elnur Avdibašić, sin Salmira i Amele, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Amar Aščić, sin Eseda i Merse, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Muhamed Suljkanović, sin Bajre i Suade, učenik 8. razreda OŠ Rainci G., 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Azra Mešić, kćerka Asmira i Sevlete, učenica 8. razreda OŠ Rainci G., osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Alma Huremović, kćerka Elvira i Zibe, učenica 8. razreda OŠ Rainci G., osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Nahla Mujanović, kćerka Nisveta i Nasihe, učenica 4. razreda OŠ Kalesija, 2. mjesto takmičenje učača Kur'ana – mlađi uzrast

 Ajdin Bajrić, sin Jasmina i Melihe, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i treće na kantonalnom iz fizike

Adnan Hukić, sin Asmira i Mubere, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Adna Mehanović, kćerka Sadika i Alme, učenica 9. razreda OŠ Memići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

 Aida Suljić, kćerka Ramiza i Senade, učenica 7. razreda OŠ Memići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije.

 Mehmedalija Bikić, sin Amira i Selme, učenik 6. razreda OŠ Kalesija, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. Mjesto na takmičenju učača Kur'ana – stariji uzrast na nivou medžlisa.

Maid Čirak, sin Hizreta i Ilde, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, 2. mjesto na općinskom tamičenju iz informatike.

Adelisa Tabalović, kćerka Hase i Sadije, učenica 7. razreda OŠ Memići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Nermina Ramić, kćerka Mirsada i Bahire, učenica 4. razreda ekonomske škole u MSŠ Kalesija

 Treća mjesta:

 Enes Mumić, sin Šabana i Elvire, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

 Malik Mehidić, sin Kasima i Rahime, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Samra Hamzić, kćerka Muhameda i Husmire učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Berina Majdančić, kćerka Hasana i Šefike učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Adin Glogić, sin Edina i Indire, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Amila Alikadić, kćerka Zuhdije i Adise učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Amina Turić, kćerka Rasima i Nesibe učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Amna Imamović, kćerka Mehmedalije i Hurije, učenica 5.  razreda  OŠ Kalesija, osvojeno 3. mjesto na takmičenju učača Kur'ana – mlađi uzrast

 Melina Šišić, kćerka Teufika i Elvire učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na takmičenju učača Kur'ana – stariji uzrast

 Majda Poljaković, kćerka Nihada i Adise, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Nudžejma Sakić, kćerka Envera i Azre, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Muamer Fatić, sin Edina i Maide, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Amar Hamidović, sin Sahbudina i Ajke, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Melika Hadžić, kćerka Nijaza i Naze, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Jasmina Mešić, kćerka Jasmina i Velide, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Muharem Alić, sin Mirsada i Samire, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Naida Kulanić, kćerka Ramiza i Sadine, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Dženita Sahanić, kćerka Remzudina i Dževade učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama.

Iman Arifović, kćerka Adina i Hajrije, učenica 4. razreda gimnazije u MSŠ Kalesija

 

Napomena: Molimo nastavnike svih škola da na mail fsinanovic@gmail.com ukažu ukoliko neko od njihovih učenika nije uvršten na ovaj spisak, a trebao bi na osnovu kriterija navedenih na početku teksta.

About redakcija novina

Scroll To Top