Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Saznali smo ko je izvođač „najgore panjenke“: Nije do mene, teren je učinio svoje

Saznali smo ko je izvođač „najgore panjenke“: Nije do mene, teren je učinio svoje

Ovih dana jedan od internetskih hitova na  youtube kanalu je snimak izvođenja jedanaesterca, nazvan „najgora panjenka“. Za samo nekoliko dana snimak je pogledalo skoro 300 hiljada posjetilaca.  Portali koji su objavili ovaj snimak navode da je ovaj pokušaj izvođenja jedanaesterca u stilu Antonina Panjenke, nekadašnjeg čehoslovačkog reprezentativca, zabilježen na jednom od naših niželigaških terena.

 

panjenka

 

Desilo se u Memićima

 

Mi smo uspjeli saznati da se ovo dogodilo u Memićima kod Kalesija, 23. aprila ove godine, na utakmici utakmici između FK „Memići“ i FK „Krušik“ (Gornje Vukovije), koja je igrana u okviru  Šehidskog kupa Nogometnog saveza općine Kalesija, a izvođač „spektakularne panjenke“ je Semir Bukvar, igrač „Krušika“.

Utakmica je u regularnom toku završena 1:1, a onda se pristupilo izvođenju jedanaesteraca kako bi se dobio pobjednik. Pobijedili su domaći „Memići“ 3:0, a jedan od igrača gostiju koji nije iskoristio jedanaesterac bio je i nesretni Semir Bukvar.

 

Njegova nesreća je u tome što je kao nogometaš postao poznat po promašaju, a ne po nekoj uspješnoj karijeri. A bio je veliki talenat jer je u seniorskoj konkurenciji počeo igrati već sa 16 godina. Igrao je za nekoliko kalesijskih klubova; FK „Memići“, FK „Mladost 78“ iz Donjih Vukovija, FK „Rainci Gornji“, FK „Bijeljevac“ iz Miljanovaca i FK „Krušik“ iz Gornjih Vukovija. Na početku karijere, u dresu „Memića“ igrao je zajedno sa svojim ocem Ismetom Bukvarom – Škorom, nekad odličnim igračem kalesijske Bosne, koji je bio poznat po razornom udarcu. Junior Bukvar nije više u karijeri postigao samo zbog svoga nemirnog duha.

 

Bacio kopačke

Naravno, njegova „panjenka“ nije mogla proći bez zadirkivanja prijatelja na društvenoj mreži fejsbuk. Tako mu je jedan od prijatelj poručio da odmah okači kopačke o klin.

bukvar  3

Semir Bukvar se žalio na loš teren.

– Nije do mene, teren je učinio svoje,  kiša blato, voda i šta ćeš, desi se i velikim igračima, kaže Semir Bukvar napominjući i da nije imao odgovarajuće krampone, te da je nakon utakmice bacio kopačke.

Inače, FK „Krušik“, za koji nastupa Semir Bukvar, član je Treće kantonalne lige TK – Istok i, zajedno sa ekipama „Memići“ i „Bambi“, vodi borbu za ulazak u viši rang.

Izvor: avaz.ba

 

About redakcija novina

Scroll To Top