Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / “Snaga nezavisne žene” organizuje jednodnevni izlet u Sarajevo 25. maja

“Snaga nezavisne žene” organizuje jednodnevni izlet u Sarajevo 25. maja

Udruženje “Snaga nezavisne žene” Kalesija organizuje jednodnevni izlet u Sarajevo 25. maja 2017. godine. Tom prilikom je planiran obilazak Zemaljskog muzeja, mezar Alije Izetbegovića, Baščaršije, te odlazak na manifestaciju “Moj ummete 2017”. Cijena je 12 KM, a kontakt osoba je Hasmira Malić: 061 597 889.

Polazak iz Kalesije je u 7 sati.

“Moj ummete 2017.”, centralna predramazanska manifestacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH održat će se 25.maja 2017. godine u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu pod visokim pokroviteljstvom Reisu-l-uleme Husen ef.Kavazovića.

Za ovaj projekat formiran je respektabilan organizacioni tim, koji će pripremiti program manifestacije u kojem učestvuje preko 400 izvođača iz BiH i inozemstva, od Malezije, preko Irana, Turske, Palestine, Srbije, Egipta i Hrvatske do Španije i Maroka.

Manifestacija „Moj ummete“ prvi put je izvedena 2007.godine u Sarajevu na stadionu Asim Fehatović Hase na Koševu, tako da je „Moj ummete 2017.“  na neki način i  jubilarna, jer se ponovo održava nakon 10 godina.

Za ovu priliku priprema se veoma bogat i sadržajan program sastavljen od velikog broja horova, orkestara, solista, koji će izvoditi do sada ne izvođene ilahije i kaside. Bit će to i veće učenja Kur'ana uz najbolje domaće i svjetske učače.

Projektuje se i priprema maštovita i originalna scenografija, tako da će posjetioci u Zetri, 25.maja 2017. godine imati i nezaboravan vizuelni ugođaj.

About redakcija novina

Scroll To Top