Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Danas, u Kalesiji, Bosna – Sloga igraju finale Šehidskog kupa

Danas, u Kalesiji, Bosna – Sloga igraju finale Šehidskog kupa

U srijedu (20. maja 2015.), u organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija, na Gradskom stadionu Kalesija, sa početkom u 17,30 sati,  odigrat će se  finalna utakmica Kupa šehida, u kojoj se sastaju dva FK Bosna Kalesija i FK Sloga Tojšići.

Finale Šehidskog kupa se tradicionalno igra za Dan općine Kalesija, 23. maja, ali zbog ligaških utakmica koje očekuju ove klubove upravo 23. maja (subota), ovogodišnje finale će biti odigrano ranije.

fkbosna
Ove dvije ekipe su prošle godine odigrale polufinale Kupa šehida, kada je Bosna izborila prolaz dalje nakon boljeg izvođenja penala.
Utakmicu koja se igrala prije tačno godinu dana obilježila je teška povreda fudbalera Bosne Admira Mujanovića, koji je nekada nosio i dres tojšićke ekipe. I godinu dana poslije Admir Mujanović – Riba se nije oporavio od povrede.


slogaa

Nadamo se da će utakmica velikih rivala proći u najboljem redu i bez povreda, a navijači uživati u lijepoj fudbalskoj predstavi koju ove dvije ekipe sigurno mogu ponuditi.

Početak finalne utakmice Kupa šehida je planiran za 17.30 sati. Obje ekipe će prije odigravanja utakmice položiti cvijeće i proučiti Fatihu na Šehidskom spomen-obilježju ispred zgrade Općine.

Pozivamo sve ljubitelje fudbala sa područja općine Kalesija da dođu na praznik fudbala i u fer i korektnoj atmosferi podrže svoje ekipe.

SEHIDSKI-KUP-2015-Bosna-sloga

About redakcija novina

Scroll To Top