Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Šljivić tražio žuti, dobio crveni karton

Šljivić tražio žuti, dobio crveni karton

U okviru 24. kola Druge nogometne lige FBiH – Sjever, u Kalesiji se se sastale dvije Bosne; kalesijska Bosna je ugostila Bosnu iz Mionice. Rezultat je na kraju bio neriješen 1:1. Domaćini su poveli u 11. minuti, golom svog najboljeg igrača Semira Mujanovića, koji je odigrao još jednu utakmicu za nogometne sladokusce. Osim pogotka, Mujanović je imao i nekoliko odlilčnih asistencija iz kojih je teže ne promašiti nego zatresti mrežu, ali su se njegovi suigrači bili neefikasni.

Kad su, nakon ranog vođstva, svi očekivali da će domaćini upisati još jednu pobjedu i praktično osigurati opstanak, veliku glupost napravio je napadač domaćina Mehdin Šljivić, koji je prvo u 32. minuti, bez ikakve potrebe, zaradio žuti karton, da bi u 41. minuti, sasvim opravdano, zbog opasnog starta nad gostujućim golmanom Erminom Kukuruzom dobio i drugi žuti karton, što je automatski značilo crveni karton i isključenje.

fkbosna

Kada je riječ o Šljivićevim kartonima, saznali smo da je Šljivić prije utakmice, znajući da već ima dva žuta kartona i da, kada se bude igrala iduća utakmica, neće biti prisutan, pitao čelnike kluba da li da svjesno dobije žuti karton i tako „očisti“ prethodno dobijene kartone. Rečeno mu je da može, ali da to uradi pred sami kraj utakmice. Šljiviću se očito žurilo pa je, ne jedan, nego dva žuta kartona dobio već u prvom poluvremenu.

Iako sa igračem manje, Kalesijci su imali više od igre, stvarli prilike, ali i promašivali. Kazna ih je stigla u 89. minuti, kada je Vedad Omeragić udarcem sa 20-ak metara poravnao rezultat. Pomogla mu je i nespretna intervencija do tada odličnog golmana Bukvara, koji je loptu već imao u rukama, ali mu je iskliznula i završila u mreži.

 

About redakcija novina

Scroll To Top