Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Unutarpartijski izbori u kalesijskom SDP-u: Hadžić ili Mušanović

Unutarpartijski izbori u kalesijskom SDP-u: Hadžić ili Mušanović

U nedelju 31.05.2015. godine u Općinskoj organizaciji SDP BiH Kalesija će se održati izbori za predsjednika Općinske organizacije SDP BiH Kalesija i za predsjednika Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla.

Po prvi put u istoriji višepartijskog sistema u Bosni i Hercegovini u jednoj političkoj pratiji, u SDP BiH će se održati izbori za čelne funkcije u općinskoj i kantonalnoj organizaciji  po principu jedan član jedan glas.

dzev

Tajnim glasanjem na 5 (pet) biračkih mjesta 417 reevidentiranih članova SDP BiH sa područja Općine Kalesija će birati predsjedika općinske i kantonalne organizacije.

Biračka mjesta su raspoređena po regionalnom principu kako bi članovima SDP BiH olakšali dolazak na biračka mjesta.

Članovi SDP BiH će glasati na sljedećim biračkim mjestima:

Biračko mjesto br. 1.  Memići – prostorije Osnovne škole Memići (glasaju članovi iz osnovnih organizacija Memići, Zukići, Brda i Gornja Kalesija),

Biračko mjesto br. 2. Kalesija Centar – prostorije MSŠ Kalesija (glasaju članovi iz osnovnih organizacija Kalesija Grad, Jelovo Brdo – Gojčin, Prnjavor, Dubnica i Miljanovci),

Biračko mjesto br. 3. Gornji Rainci – prostorije Doma kulture u G.Raincima (glasaju članovi iz osnovnih organizacija Gornji Rainci, Donji Rainci, Sarači, Petrovice i Meškovići),

Biračko mjesto br. 4. Gornje Vukovije – prostorije čitaonice u Gornjim Vukovijama (glasaju članovi iz osnovnih organizacija Gornje Vukovije, Ćive i Donje Vukovije)

Biračko mjesto br. 5. Tojšići – prostorije Osnovne škole Tojšići (glasaju članovi osnovnih organizacija Tojšići, Kikači i Hrasno).

417 reevidentiranih članova SDP BiH Kalesija će od dva kandidata Hadžić Dževada iz Memića i Mušanović Nermina iz Tojšića birati predsjednika Općinske organizacije SDP BiH Kalesija, a od tri kandidata Bijedić Envera iz Tuzle, Čačković Aziza iz Tuzle i Efendić Muniba iz Lukavca birati predsjednika Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla.

 Općinska izborna komisija SDP BiH Kalesija

About redakcija novina

Scroll To Top