Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Više od pedeset osoba darovalo krv u kalesijskoj firmi UNIS TOK

Više od pedeset osoba darovalo krv u kalesijskoj firmi UNIS TOK

U okviru “Sedmice Crvenog križa”, danas je u prostorijama kalesijske firme UNIS TOK organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a na zahtjev uposlenih.

krv_1

Ovu dragocjenu tečnost darovalo je preko pedeset osoba, a među njima je i direktor firme Mensur Hukić.

krv_6

“Pa radnici naše firme do sada su nebrojeno puta se pokazali kao humanisti. Evo vidite koliko ih je danas ovdje i žele da ova njihova tečnost nekome spasi život. Ja moram da kažem da smo mi kao kolektiv uvijek se odazivali humanitarnim akcijama, kao i sam gospodin Sead Džafić vlansik kompanije”, govori za NEON Televiziju Hukić.

krv_5

Zadovoljan akcijom bio je i Safet Šahmanović sekretar Crvenog križa Kalesija koji nam je kazao da ne pamti da je vladao ovoliki interes za neku od akcija kao što je to u UNIS TOK-u.

“Ovo je druga akcija na području Kalesije i mislim da ćemo do kraja godine imati još dvije. Hvala radnicima ove firme, koju su pokazali svoju humanost”, istakao je Safet Šahmanović.

Današnjoj akciji se odazvao i Adnan Omerović koji kako nam reče već četvrti put daruje krv u nadi da će ona pomoći osobama kojima je potrebna.

adnan_omerovic

Radnici ove kompanije koja sigurno nosi epitet najbolje ne samo u Kalesiji nego i šire obećali su da će do kraja godine još jednom se organizovati i darovati ovu tečnost koja život znači.

krv_2

krv_4

 

About redakcija novina

Scroll To Top