Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Zvanično: Muhamed Osmanović kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija

Zvanično: Muhamed Osmanović kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija

Iz SDP Kalesija dobili smo saopćenje za javnost u kojem potvrđuju da će njihov kandidat za načelnika biti dr. Muhamed Osmanović.
U saopćenju SDP-a se navodi:
- Nakon završene unutarstranačke procedure i predlaganja od strane osnovnih organizacija, općinski odbor SDP BiH Kalesija je na danas održanoj sjednici donio odluku da će kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija biti dr. Muhamed Osmanović. Zanimljivo je istaći da je dr. Muhamed Osmanović predložen ispred svake osnovne organizacije OO SDP BiH Kalesija, što jasno govori kakvu podršku on uživa u SDP-u.
muhamed-osmanovic-sdp
Muhamed dr. Osmanović je rođen 1970. godine. Od rođenja pa sve do danas živi u Gornjoj Kalesiji. Specijalista je pneumoftiziolog, bivši pripadnik Armije RBiH, dobitnik priznanja za hrabrost i požrtvovanje u odbrani BiH, ugledni sportski radnik koji je 2013. godine proglašen za najuspješnijeg sportskog radnika u općini Kalesija. 
 
Muhamed Osmanović je potpredsjednik OO SDP BiH Kalesija, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u OV Kalesija te vd direktora JZU Dom zdravlja Kalesija. Iz SDP-a su istakli da Muhamed Osmanović nije kandidat samo SDP-a, već svih građana općine Kalesija!  
 
U toku ove sedmice očekuje se zvaničan dogovor između SDP-a i DF-a oko zajedničke podrške kandidatu dr. Osmanoviću, dok se u narednom periodu očekuje da podršku pruže i drugi politički subjekti s područja općine Kalesija, kaže se u saopćenju SDP Kalesija.. 

About redakcija novina

Scroll To Top