Subota , 20. Aprila 2024.

Do sada skupljeno 600 KM u okviru akcije “Školski sendvići 2017/2018”

Udruženje “Korak” Kalesija početkom maja mjeseca pokrenuo je akciju pod nazivom “Školski sendviči 2017/2018.” te je do sada zahvaljujući humanim ljudima sakupljeno 600 KM, što je garancija da će se za pet učenika obezbijediti školski sendviči u narednoj školskoj godini.

Kao i do sada, “Korak” pomaže socijalno ugroženim porodicama sa područja općine Kalesija i šire, a ovim putem ponovo apeluju na naše građane da se uključe i da pomognu djeci kojima je pomoć zaista potrebna.

-“Mi smo zadovoljni kako protiče trenutno akcija ali je to naravno još uvijek nedovoljno. Imamo još mnogo djece kojima je ovakva pomoć potrebna, zbog čega pozivamo i ostale da se uključe i da pomognu socijalno ugroženim. Pozivamo ovom prilikom i privrednike da nam se obrate i da se uključe u akciju, plan nam je da bar minimalno 20 djece obezbjedimo sa sendvičima”, kazao je predsjednik Udruženja “Korak” Senad Salihović.

Minimalna uplata iznosi 5 KM. Akcija traje do 01. 08. 2017.  Svi zainteresovani mogu se javiti članovima udruženja  “KORAK”:
– Muamer Omerović
– Fahrudin Sinanović
– Jakub Baručić
– Edis Mešić
– Amir Ahmetović
– Mahir Huremović
– Senad Salihović
kao i putem poruke na  FB stranici udruženja  ili na email adresu: [email protected]

Također pogledajte

Počela od kape za barbike i stare mašine, sada ima svoj brend, radionicu i savremene šivaće mašine i opremu

Nakon pet godina rada, odricanja, ljubavi i usavršavanja konačno može ubirati plodove svog rada. Sada …