Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Dr.Nermin Kuralić: Nastavljamo da radimo za dobrobit pacijenata, od ponedjeljka intervencija u Gojčinu

Dr.Nermin Kuralić: Nastavljamo da radimo za dobrobit pacijenata, od ponedjeljka intervencija u Gojčinu

Dr. Nermin Kuralić odlukom Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija imenovan je za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove. Danas smo boravili kod dr.Kuralića koji nam je kazao da će nastaviti da radi sve ono što je dobro za pacijente na području naše općine.

nermin_kuralic1

“Mi nećemo za svaku nabavljenu ššricu zvati medije da nam to napišu. Naši rezultati će se vidjeti za mjesec ili dva budite ubjeđeni u to. Evo moj prvi potez je da uvedem intervenciju u ambulantu u Gojčinu tako da će umjesto dosadašnjih dva dana tamo se pomoć moći pružiti pet dana u sedmici”, govori za NEON Televiziju novi direktor.

Također dr.Kuralić je danas donio i Odluku o produženju rada druge smjene u ambulanti Tojšići i ista će sada arditi do 21:00 sat, a od ponedjeljka počinju i radovi na uređenju ambulante u ovoj MZ.

“Mi nemamo kad čekati da se napavi nova zgrada. Tamo ima mnogo vlage i to treba rješiti. To mi je sada prioritet i već za vikend tamo će biti radnici i to srediti”, ističe Kuralić.

Također od danas ova zdravstvena ustanova uz pomoć Općine Kalesija “pojačana” je sa dva nova uposlena ljekara tako da će pacijentima biti na usluzi kako bi brže završavali u Domu zdravlja i kako ne bi dugo čekali u čekaonicama.

About redakcija novina

Scroll To Top