Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Dževad Hadžić ostaje na čelu SDP-a u Kalesiji

Dževad Hadžić ostaje na čelu SDP-a u Kalesiji

Dževad Hadžić novi je stari predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Kalesija. On je od 383 člana SDP-a koliko je izašlo na ove izbore dobio 290 glasova, dok je njegov protivkandidat Nermin Mušanović iz Tojšoća osvojio 92 glasa.

sdp

Podsjećamo da je ovo prvi put da se u SDP-u na ovaj način provode izbori, odnosno da svaki član ima pravo da bira predsjednika. Pravo glasa na području Kalesije imali je 417 članova, a to pravo je iskoristilo njih 383.

Kada su u pitanju rezultati za predsjednika KO SDP Tuzlanskog kantona, Kalesijci su najviše glasova dali bivšem federalnom ministru prometa i komunikacija Enveru Bijediću 295 glasova, dok je za Aziza Čačkovića glasalo 16, a za Muniba Efendića 69.

“Ja čestitam Dževadu na pobjedi i na fer i korektnoj izbornoj kampanji u proteklih nekoliko sedmica. Drago mi je da je ovoliki broj naših članova izašao na izbore i da su glasali onako kako su glasali”, kazao je dr. Nermin Mušanović na press konferenciji upriličenoj u prostorijama SDP-a u Kalesiji.

Dževad Hadžić je rekao da će nastaviti i dalje da radi u interesu partije i da će zajedno sa svima uključujući i Nermina Mušanovića raditi na omasovljavanju partije kako bi naredne godine spremni dočekali izbore i naravno pobjedu.

Predsjednik Općinske izborne komisije unutar SDP-a Armin Karić kazao je za NTV da su izbori prošli na svih pet punktova bez ikakvih problema i da je svega jedan nevažeći listić bio kada je u pitanju izbor predsjednika OO SDP Kalesija i tri nevažeća listića kada je u pitanju izbor predsjednika KO SDP TK.

About redakcija novina

Scroll To Top