Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO/ VIDEO: Priznanja za najbolje učenike i studente: Dok drugi nagrađuju “mikrofon i loptu”, Kalesija nagradila “šampione znanja”

FOTO/ VIDEO: Priznanja za najbolje učenike i studente: Dok drugi nagrađuju “mikrofon i loptu”, Kalesija nagradila “šampione znanja”

U organizaciji “Proaktive”, uz pomoć mnogobrojnih prijatelja iz Kalesije, održana je treća po redu manifestacija “Kalesijski šampioni znanja”, jednog od najboljih projekata u poslijeratnoj Kalesiji kada je riječ o kulturi, obrazovanju i općenito društvenim događanjima.

Na manifestaciji je uručen veliki broj priznanja najboljim osnovcima, srednjoškolcima i studentima sa područja općine Kalesija, koji su u protekloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate.

KALESIJSKI SAMPIONI ZNANJA 2016 1

Manifestacija je počela učenjem Kur'anskih ajeta sure “Aleq” (Uči, u ime Gospodara tvoga koji stvara), što je bila i poruka manifestacije.

U revijalnom dijelu programa nastupao je hor “Nuru ‘Ayni” iz Kalesije.

SAMPIOnI ZNANJA 2016 36

Konačno smo dočekali manifestaciju, koja će, nadamo se, prerasti u tradicionalnu, na kojoj se nagrađuje KNJIGA, a ne (SAMO) mikrofon i(li) lopta.

Kalesija je jedna od rijetkih Općina gdje se, pored školskih priznanja, učenici nagrađaju na jednoj ovakvoj manifestaciji.
Slične manifestacije su pokušali organizovati i u drugim općinama, ali bi ovakvve manifestacije rijetko kada dočekale drugu godinu, dok se “Kalesijki šampioni znanja” organizuje već treću godinu.

Zahvaljujući sponzorima i prijateljima manifestacije, pored simboličnih Priznanja i knjige na poklon, svim nagrađenim učenicima su uručene i skromne novčane nagrade.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je bila Općina Kalesija.
Projekat “Proaktive” su podržali JU Gradska biblioteka Kalesija, BZK Preporod, NEDWA, MIZ Kalesija, CNS Sarajevo, Mjesna zajednica Kalesija Centar, Elvis Hodži, Asmir Mešić…
Projekat su podržali i kalesijski mediji, među kojima i NKP.ba (Nezavisni Kalesijski Portal).

KALESIJSKI SAMPIONI ZNANJA 2016 2

Ukupno je nagrađena 61 osoba, među kojima su osnovci, srednjoškolci i studenti, ali i školarci koji su ostvarili zapažene rezultate u mektebskim takmičenjima.
Nahla Mujanović (4.razred) je najmlađa nagrađena, a riječ je o djevojčici koja je bila drugoplasirana na takmičenju učača Kur'ana.
Među nagrađenima i Sumeja Ramić, studentica 5. godine Medicinskog fakulteta, koja je bila učenica generacije u osnovnoj i srednjoj školi, a u toku dosadašnjeg školovanja na fakultetu je sa prosjekom ocjena 9,7.
Nagrađena je i učenica generacije u MSŠ Kalesija, Dina Osmanović, kao i svi učenici generacije u kalesijskim osnovnim školama.

—- U nastavku pogledajte FOTO ZAPIS sa manifestacija “Kalesijski šampioni znanja 2016”, uz fotografije (skoro) svih dobitnika priznanja.
Ispod foto galerije se nalazi i spisak svih nagrađenih u ovoj godini...

 https://youtu.be/Z3wRiA20h74

Dobitnici priznanja „Kalesijski šampion znanja 2016“

Treća mjesta

Enes Mumić, sin Šabana i Elvire, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

Malik Mehidić, sin Kasima i Rahime, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Samra Hamzić, kćerka Muhameda i Husmire učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Berina Majdančić, kćerka Hasana i Šefike učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Adin Glogić, sin Edina i Indire, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Amila Alikadić, kćerka Zuhdije i Adise učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Amina Turić, kćerka Rasima i Nesibe učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Amna Imamović, kćerka Mehmedalije i Hurije, učenica 5.  razreda  OŠ Kalesija, osvojeno 3. mjesto na takmičenju učača Kur'ana – mlađi uzrast

Melina Šišić, kćerka Teufika i Elvire učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na takmičenju učača Kur'ana – stariji uzrast

Majda Poljaković, kćerka Nihada i Adise, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Nudžejma Sakić, kćerka Envera i Azre, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Muamer Fatić, sin Edina i Maide, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Amar Hamidović, sin Sahbudina i Ajke, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Melika Hadžić, kćerka Nijaza i Naze, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike

Jasmina Mešić, kćerka Jasmina i Velide, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Naida Kulanić, kćerka Ramiza i Sadine, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Dženita Sahanić, kćerka Remzudina i Dževade učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama.

Iman Arifović, kćerka Adina i Hajrije, učenica 4. razreda gimnazije u MSŠ Kalesija, trećerangirana na iznoru učenika generacije u MSŠ Kalesija

 

Druga mjesta:

Senada Hajdarević, kćerka Senaida i Sanele, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Anesa Spahić, kćerka Muhidina i Zehrine, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na testu općeg znanja islama na nivou medžlisa.

Elnur Avdibašić, sin Salmira i Amele, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Amar Aščić, sin Eseda i Merse, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Muhamed Suljkanović, sin Bajre i Suade, učenik 8. razreda OŠ Rainci G., 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Azra Mešić, kćerka Asmira i Sevlete, učenica 8. razreda OŠ Rainci G., osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Alma Huremović, kćerka Elvira i Zibe, učenica 8. razreda OŠ Rainci G., osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Nahla Mujanović, kćerka Nisveta i Nasihe, učenica 4. razreda OŠ Kalesija, 2. mjesto takmičenje učača Kur'ana – mlađi uzrast

Ajdin Bajrić, sin Jasmina i Melihe, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i treće na kantonalnom iz fizike

Adnan Hukić, sin Asmira i Mubere, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Adna Mehanović, kćerka Sadika i Alme, učenica 9. razreda OŠ Memići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Aida Suljić, kćerka Ramiza i Senade, učenica 7. razreda OŠ Memići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije.

Mehmedalija Bikić, sin Amira i Selme, učenik 6. razreda OŠ Kalesija, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. Mjesto na takmičenju učača Kur'ana – stariji uzrast na nivou medžlisa.

Adelisa Tabalović, kćerka Hase i Sadije, učenica 7. razreda OŠ Memići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije

Maid Čirak, sin Hizreta i Ilde, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, 2. mjesto na općinskom tamičenju iz informatike.

Nermina Ramić, kćerka Mirsada i Bahire, učenica 4. razreda ekonomske škole u MSŠ Kalesija, drugorangirana ma iznoru za učenika generacije u MSŠ Kalesija

Prva mjesta:

Nejra Imamović, kćerka Nedžada i Safije Imamović, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Dženana Halilović, kćerka Dževada i Mirsade, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Ajla Jašarević, kćerka Nedžada i Nisvete, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Haso Ibrišević, sin Omera i Subhije, učenik 8. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Eldin Padžić, sin Nedima i Admire, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

Dženita Muminović, kćerka Elmedina i Sabine, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Ismar Musić, sin Mustafe i Zane, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Muaz Hodžić, sin Mihada i Safije, učenik  6. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto takmičenje učača Kur'ana – mlađi uzrast.

Dalila Softić, kćerka Izeta i Alme, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Emina Majdančić, kćerka Husnije i Mihnete, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Muharem Ibrić, sin Memsuda i Fate, učenik 7. razreda OŠ Memići, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

Amar Hasanović, sin Nermina i Azre, učenik 9. razreda OŠ Rainci G, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika.

Emrah Rabotić, sin Nermina i Zuhre, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Revda Hodžić, kćerka Amira i Sidike, učenica 8. razreda, osvojila 1. mjesto takmičenje učača Kur'ana – stariji uzrast na nivou medžlisa i 2. mjesto na nivou muftijstva.

Eldin Aščić, sin Senada i Damire, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 1. mjesto na kantonalnom iz geografije.

Kenan Mešić, sin Husnije i Enise, učenik 9. razreda OŠ Rainci G, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Kanita Rakovac, kćerka Saliha i Zinete, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 1. mjesto osvojila i na kantonalnom takmičenju iz matematike, te 6. mjesto na federalnom takmičenju iz matematike.

Lejla Sinanović, kćerka Fahrudina i Remzije, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto iz matematike na općinskom takmičenju, 1. mjesto iz fizike na općinskom takmičenju, 2. mjesto iz islamske vjeronauke na općinskom takmičenju, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika i 5. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike, ostvarivši direktan plasman na federalno takmičenje.

Jasmina Šehić, kćerka Edina i Amele, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto iz testa općeg znanja na mektebskom takmičenju, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Sumeja Ramić, kćerka Hasana i Enise, studentica 5. godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, prethodnu godinu završila prosjekom 9,7.

Dina Osmanović, kćerka Mustafe i Suvade, 4. razred gimnazije i učenica generacije u MSŠ

Kalesija.

Nermina Subašić, kćerka Jusufa i Azre iz Vukovija, učenica generacije u Zubotehničkoj školi u Sarajevu.

Enida Hadžić,  kćerka Mehmedalije i Nizame, učenica generacije OŠ Tojšići.

Azra Gutić, kćerka Muradifa i Amire, učenica generacije u OŠ Rainci Gornji.

Muharem Alić, sin Mirsada i Samire, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, učenik generacije OŠ Vukovije.

Elmir Hamzić, sin Nedžada i Esmire, učenik 9. razreda OŠ Memići,1. mjesto iz hemije na općinskom takmičenju i 1. mjesto iz informatike na općinskom takmičenju i 3. mjesto iz hemije na kantonalnom takmičenju, učenik generacije OŠ Memići.

Ema Smajlović, kćerka Nermina i Mulfete, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, 1. mjesto  iz islamske vjeronauke na općinskom takmičenju, 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 1. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na međunarodnom takmičenju, učenica generacije u OŠ Kalesija.

 

About redakcija novina

Scroll To Top