Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Hor “Nuru Ajni” iz Kalesije sutra nastupa u Tuzli na manifestaciji “Ramazan u Bosni”

Hor “Nuru Ajni” iz Kalesije sutra nastupa u Tuzli na manifestaciji “Ramazan u Bosni”

Muftijstvo tuzlansko, Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa u Tuzli organizuju manifestaciju “Ramazan u Bosni” koja će biti održana na Trgu slobode u Tuzli.

Na ovoj manifestaciji će nastupati i kalesijski hor “Nuru Ajni”.

Manifestacija će trajati šest večeri, od 3. do 5. i od 15. do 17. juna ove godine. Raznovrstan program i eminentni gosti doprinijet će da se na poseban način osjeti, čuje i doživi ramazanska atmosfera u srcu Tuzle.

Manifestaciju će u subotu 3. juna u 20,50 sati otvoriti muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

U programu učestvuju: Armin Muzaferija, Latif Moćević, Enes Ukić, Muhamed Mahmutović, Ajdin Hasanić, Hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, recitatorsko-literarna sekcija Behram-begove medrese u Tuzli, Hor Mošus iz Brčkog, Hor Preporod iz Ilijaša i Hor Nuru Ajni iz Kalesije.

Predavači će biti: dr. Sead Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla Ahmed-ef. Huskanović, dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese, Edin-ef. Dedić, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, Safet-ef. Karahmetović, glavni imam za medžlise Bosanski Šamac, Odžak i Modriča i mr. Muamer-ef. Hasanbašić, imam u tuzlanskom džematu Ševar.

About redakcija novina

Scroll To Top