Aktuelno
You are here: Home / Bosna i Hercegovina / Kalesijci o Pjanićevom prelasku u torinski klub: Od Jedinstva do Juventusa

Kalesijci o Pjanićevom prelasku u torinski klub: Od Jedinstva do Juventusa

Prelazak Miralema Pjanića u Juventus glavna je priča među kalesijskim zaljubljenicima u nogomet. Nakon što su, upravo zbog svog Mireta, navijali za Metz, Lion i Romu, sada je kalesijskim ljubiteljima nogometa FC Juventus na prvom mjestu. Miralem Pjanić je još kao dječak govorio da mu je nogometni uzor Zinedin Zidan. Sada je Pjanić došao u klub u kojem je Zinedin Zidan, njegov nogometni uzor i jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena, ostavio dubok trag. Kalesijci vjeruju da će i Miralem Pjanić ostati upamćen kao jedna od najvećih zvijezda torinskog kluba.

pj

U Kalesiji je već osnovan i FC Juventus fan klub Kalesija – Miralem Pjanić. Inicijator je Dino Mujanović, saradnik „Sporta“ i portala kalesijske-novine.com, koji je, uz to, i odranije vatreni navijač „Stare dame“.

dinomujanovic- Juventus je i do sada imao navijača u BiH i Kalesiji, a sada će taj broj da se umnogostruči. Ovo je pravi klub za našeg Mireta. U Italiji Juve je neprikosnoven, a sada napadamo Ligu prvaka. Sa Pjanićem u sastavu Juventus će biti glavni favorit za osvajanje lige prvaka, kazao je Dino Mujanović.

Pitali smo i druge Kalesijce šta misle o Pjnaićevom dolasku u Juventus.

Ramo Abidović, novinar TV Neon:

ramoabidovic

– Mislim da je došlo vrijeme da Pjanić promijeni klub. Više bih volio da je izabrao neki klub iz Španije jer je on izvrstan tehničar i tu bi se najbolje snašao. U Juventusu će imati priku pokazati sve ono što zna i sigurno je da će imati i više prilike da postiže golove. Ono sto mu navijači “vučice” neće oprostiti svakako je izbor Juventusa za nastavak karijere, rekao je Abidović.

Admir Karić, urednik portala NKP.ba:

admirkaric

– Juventus, koji godinama za male novce dovodi dobre igrače, kupovinom Pjanića za više od 30 miliona pokazao je da na njega najozbiljnije računa. I sam petogodišnji ugovor to potvrđuje. Malo je ekipa koje uopće mogu pratiti Pjanića kada je u najboljem izdanju, i mnogo važnije će biti koliko će Juventus dozvoliti da se igra prilagodi Miretu, nego li koliko će se on prilagoditi njima. Dosadašnji stil igre Juventusa definitvno ne bi odgovarao Pjaniću, i sigurno je da će sa njegovim dolaksom Juventus igrati moderniji i atraktvniji fudbal. Jedno je sigurno, sa Juventusom Pjanić će osvajati trofeje, što mu je sigurno nedostajalo sa ekipom Rome, mišljenja je Admir Karić.

Mirsad Zulić, sportski novinar Radio Ferala:

mirsadzulic

Mislim da je Miralem Pjanić donio dobru odluku prelaskom u redove Juventusa. Pjanić je sada u zrelim igračkim godinama, kada pruža najbolje partije i ovo je pravo vrijeme da pređe u klub koji ima pobjedničke ambicije. Juventus je pravi izbor jer se radi o klubu koji upravo ima pobjednički mentalitet. Podsjećamo, da su mnogi poznavaoci fudbala u Seriji A početkom prošle sezone  najveće šanse za osvajanje titule davali Interu, Napoliju i Romi, a da je na kraju Juventus ubjedljivo osvojio šampionsku titulu. Sa Miralemom će biti neprikosnoveni. Također, Juventus već tradicionalno pruža i zapažene partije u Ligi prvaka što je sigurno bio motiv više za Miralema Pjanića da se opredijeli za ovaj klub, kazao je Zulić.

Hasan Ramić, sportski direktor FK Bosna:

hasanramic

– Drago mi je da je Miralem Pjanić došao u Juventus jer je to jedan od najvećih svjetskih klubova. Lion i Roma jesu veliki klubovi, ali nisu među prvih pet kao što je to Juventus. Nama u FK Bosna Kalesija je posebno drago jer je sve krenulo sa ovo našeg stadiona, odnosno sa stadiona nekadašnjeg FK Jedinstvo, kako se zvao nekad naš klub. Dakle, fudbalska priča Pjanića je išla od Jedinstva do Juventusa. U kalesijskom Jedinstvu, na našem stadionu, igrao je Miralemov otac Fare Pjanić, koji je jedna od najboljih kalesijskih nogometaša. Igrao je i Miralemov amidža Halid Pjanić, njegovi rođaci Ismet Pjanić, Nedžad Pjanić, Anel Pjanić…

About redakcija novina

Scroll To Top