Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kratka analiza pojedinačnog učinka naših reprezentativaca: Zbog pozivanja Bešića u reprezentaciju, Sušić ima pravo da u nacionani tim pozove još dva svoja dajdžića i jednog tečića

Kratka analiza pojedinačnog učinka naših reprezentativaca: Zbog pozivanja Bešića u reprezentaciju, Sušić ima pravo da u nacionani tim pozove još dva svoja dajdžića i jednog tečića

Bosna je izgubila od Argentine, ali našim igračima se malo šta može prigovoriti. Uostalom, da se našalimo, mi smo i dali gol više od Gaučosa. U svakom slučaju, nakon ovake igre sa više optimizma i uvjerenja da ih možemo dobiti, ući ćemo u utakmice protiv Nigerije i Irana.

argentina-bosnia-herzegovina-world-cup

Kratka analiza učinka naših igrača.

Begović: Standardno dobar. Doduše, nije ni imao puno posla. Nije kriv za golove.

Mujdža: Trudio se, kao i svi. No, još uvijek to nije onaj stari Mujdža.

Spahić: Spahić ima kompleks velikih utakmica. Ovoga puta je ipak dobro odigrao, mada su i on i Bičakčić morali bolje reagirati, prije izaći prema Mesiju kod drugog gola Argentinaca.

 Bičakčić: Čudna, da ne kažemo smiješna, reakcija prilikom pokušaja da zasutavi kapitena Argentine. Umjesto Mesija, zaustavio Bešića. Ni on nije onakav kakav je bio prije povrede.

 Kolašinac: Igrao pod teretom autogola. Njemu je najteže bilo igrati. Ipak, ako će se praviti mjesto za Sejada Salihovića, prije bi mogao otpasti Bičakčić nego on.

Bešić: Jagodić ga bio otpisao iz mlade reprezentacije, a sada postao glavni kotačić u Sušićevoj ekipi. Zna igrati lopte, trči, brz, odličan i u defanzivi. Nekim igračima je najveći probelm nedostatak samopouzdanja. Bešić toga ima i višak. Zbog pozivanja Bešića u reprezentaciju, Sušić ima pravo da u nacionani tim pozove još dva svoja dajdžića i jednog tečića.

 Pjanić: Igrao daleko od gola. Možda je pomalo i žrtva naše nove postavke igre.

 Misimović: Dok je imao kuveta i zraka u plućima, bio dobar. Očigledno je da nema snage za vipše od sat vremena igra u visokom ritmu. Pape ga je, možda, treba0 ranije zamijeniti.

 Hajrović: Dobar, trudio se. Najviše puta šutirao, no čini se da u njegovim udarcima nije bilo siline kakvu on ima u nogama.

 Lulić: Puno pretrčao. Nije iskorišćen na pravi način. Njegov, i naš, problem je što mi imamo vrlo sporu tranziciju iz faze odrbrane u fazu napada. Lulić bi ponekad i mogao pobjeći po krilu, ali bi kod kornera mogao malo sjesti kraj lopte dok dođu ostali naši igrači pred protivnički gol.

 Džeko: Džeko je najbolji kad ima lopti. Na ovoj utakmici ih nije imao dovoljno. Zbog toga se, ponekad i nepotrebno, vraćao u sredinu po loptu. Ipak, njegov posao nije to. U prvom dijelu prvog poluvremena, umjesto što je „nazor“ šutirao, možda je bilo bolje da je uposlio dobro postavljenog Lulića. U svakom slučaju, dobro je da je Džeko „gladan“ igre i golova. Argentinci su se provukli, zato će od Džeke nagrebusiti Nigerijci i „braća“ Iranci.

 Ibišević: I na ovoj utakmici pokazao da ne zna igrati; zna samo golove davati. Utisak je da se baš cijela nacija obradovala što je baš Vedo postigao pogodak.

 Medunjanin: Opravdao ulazak. Možda je i ranije trebao ući u jesto Misimovića. I na narednim utakmicama treba očekivati da uđe umjesto Misimovića. Po poluvrijeme i jednom i drugom je tamam.

 Višća: Protiv Argentinaca je teško za dvadesetak minuta se naigrati. Pokazao  da je igrač koji može dići ritam igre.

dh_argentina21-20140616095209881335-620x414

Za kalesija.com F. S.

About redakcija novina

Scroll To Top