Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Miralem Ramić u društvu Ibiševića, Zukanovića, Manea…

Miralem Ramić u društvu Ibiševića, Zukanovića, Manea…

Kalesijac Miralem Ramić glavni je igrač selekcije U-16 berlinske Herte. U Hertu je došao prije nešto više od dvije godine i to je za njega bilo sasvim dovoljno vremena da i Nijemce uvjeri u svoj raskošni talenat. Ove sezone u 17 prvenstvenih utakmica postigao je 7 golova i upisao 6 asistencija. U prijateljskim utakmicama također je tresao mreže. Zadužen je i za izvođenje prekida.

ramic_1

Proteklih dana u posjeti Miralemu Ramiću bio je njegov prvi trener Suljo Sinanović, koji ga je trenirao od njegove šeste godine pa sve do odlaska u Berlin.

Zahvalan Malkočeviću

-Želio sam da vidim kako teče njegov razvoj, kako se uklopio, a i da vidim kakvi su problemi u vezi sa neodazivanjem na pozive koje je Miralem Ramić dobijao od selektora Sakiba Malkočevića. Neupitna je njegova želja da konačno obuče bh. reprezentativni dres, ali su mu iz kluba pravili male probleme, nisu ga obavještavali da je na klupsku adresu stigao poziv. Sada smo to riješili na način da je menadžerska agenmcija „Arena 11“ preuzela brigu o mladom nogometašu Herte, kazao nam je Suljo Sinanović, koji ne isključje mogućnost da Herta pokušava Ramića da usmjeri ka reprezentaciji Njemačke.

Miralem Ramić je kategoričan kada je to u pitanju – samo dres bh. reprezentacije dolazi u obzir.

– Još jednom se zahvaljujem selektoru Sakibu Malkočeviću za pozive koje su mi upućivali, ali zaista nije bilo do mene što nisam mogao doći. Nadam se da sada, kad se uključila agencija „Arena 11“ više neće biti problema i da ću konačno doći na reprezentativno okupljanje, kaže Ramić, ističući zadovoljstvo što će o njemu brinuti agencija koja vodi brigu o mnogim poznatim igračima.

I naši reprezentativci Vedad Ibišević i Ervin Zukanović su „pod kapom“ „Arene 11“. Osim njih, tu su još i Sadio Mane, igrač engleskog Sautemptona, koji je procijenjen na 20 miliona eura, te Johanes Geis (Šalke 04), igrači Volfsburga Daniel Kaliguri ( Caligiuri) i Naldo, Nabi Kejta (Red Bull Salzburg)…

Trči kao Švabe

– Neosporan je tvoj talenat i tvoje znanje, ali možes li fizički i trkački parirati Nijemcima, biti ravnopravan s njima u tom segmentu?

ramic_2To je dobro pitanje. Dok sam bio mlađi, bio sam u kampovima Arsenala, Dinama, Atalante… i gdje god sam, bio bila je u pitanju snaga, nisam mogao biti ravnopravan sa njima jer nisam imao iste uvjete za treniranje kao oni. Ali, hvala Bogu, sada se mogu porediti i sa Švabama. Dešava mi se ponekad da mi poslije utakmice trener kaže da sam mnogo posla uradio i trčeći. Sada više nemam taj problem, kazuje nam Miralem Ramić, dodajući da će od naredne sezone biti član selekcije U-17 Herte.

Damir Bektić kapiten U-19 Herte

Osim Ibiševića u seniorskoj ekipi Herte i Miralema Ramića u selekciji U-16, još jedan igrač našeg porijekla je dio ovog berlinskog kluba. Riječ je o Damiru Bektiću, kapitenu selekcije U-19 Herte. Bektić je već nastupao sa kadetsku reprezentaciju Njemačke, odigrao je 14 utakmica za Njemačku, ali je, nedavno u razgovoru za Sport, izjavio da bi se odazvao pozivu da nastupi za bh. rerezentaciju. Bektić podjednako dobro igra na poziciji defanzivnog i centralnog veznog.

About redakcija novina

Scroll To Top