Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Oko 56 hiljada KM Općini Kalesija za “Poboljšanje sistema upravljanja otpadom…”

Oko 56 hiljada KM Općini Kalesija za “Poboljšanje sistema upravljanja otpadom…”

Na današnjoj sjednici Vlada TK je dala više saglasnosti na odluke Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice o odobravanju sredstava za finansiranje projekata zaštite okolice.

Na ime finasiranja projekta „Poboljšanje sistema upravljanja otpadom na području općine Kalesija“ Općini Kalesija je dodijeljeno 56.427,70 KM.

Općini Banovići je, na ime finansiranja projekta „Rekonstrukcija krova termoizolacijom poda negrijanog tavana na zgradi Samačka”, dodijeljeno 82.950,00 KM, a za više projekata u općini Gračanica odbreno je ukupno 137.250,00 KM.

Od ovog iznosa za rekonstrukciju kanalizacije u romskom naselju – Rijeka Spreča odobreno je 40.000,00 KM, a isti iznos planiran je za proširenje toplovodne mreže u gradu, trasa Belamionix – Etna.

Za rekonstukciju i zamjenu javne rasvjete u parku ispred Općine Ministarstvo je dodijelilo 50.250,00, a za izradu glavnog projekta uređenja izletišta Vis 7.000,00 KM.

Na ime organiziranja manifestacije 5. juni Svjetski dan zaštite okoliša 2.000,00 KM  je dodijeljeno Ekološkom savezu Tuzlanskog kantona „EKO-ZELENI” Tuzla.

 

deponija_vis

About redakcija novina

Scroll To Top