Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Oko 600 djece iz BiH u subotu i nedjelju u Kalesiji: U dane vikenda 8. po redu “Respect cup”

Oko 600 djece iz BiH u subotu i nedjelju u Kalesiji: U dane vikenda 8. po redu “Respect cup”

Na Gradskom stadionu u Kalesiji ovog vikenda održat će se osmi po redu “Respect cup” u organizaciji ŠF “Respect” na čijem čelu je Šefik Imamović.

Na “Respect cup” će učestvovati 50 ekipa, odnosno 600 djece sa područja Zavidovića, Maglaja, Lukavca, Orašja, Tuzle, Srebrenika, Zvornika, Ilidže, Živinica…

-“Ove godine nedostaje ekipa iz regiona zbog tehničkih problema oko smještaja tih ekipa i isto tako što je turnir u mjesecu Ramazanu”, kazao je Imamović za NTV.

On ističe i da su pozvali i nekoliko ekipa iz Premijer lige BiH, ali da se nisu odazvali zbog njihovih ranije planiranih obaveza.

-“Shodno tome naše kapacitet usmjerili smo da ove godine održimo turnir sa domaćim ekipama i da donesemo nakon ovoga i konkretno stav oko nastavka organizacije turnira u narednim godinama jer uskoro se bliži deset godina postojanja nogometnog kluba – škole fudbala Respect Kalesija i isto toliko turnira”, dodao je Šefik.

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Kalesija i općinski načelnik.

-“Što se tiče samih sponzora turnira ostavili smo prostora da sami privrednici kao i ugostiteljski objekti stave se na raspolaganje i pomognu ovu sportsku manifestaciju u Kalesiji”, rekao je Imamović.

Svečano otvaranje turnira je u subotu u 11 sati i 30 minuta, prilikom čega će se prisutnima obratiti načelnik Sead Džafić koji je i prošle godine otvorio turnir.

-“Moram priznati da je i ove godine politika pokušala da umiješa svoje prste u organizaciju turnira, nažalost je opet prisutna, ali ja se nadam da će djeca na ovom turniru skrenuti pažnju na ljepše stvari kao što je igra i potezi na terenu”, zaključio je Imamović.

About redakcija novina

Scroll To Top