Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Respect Cup 2015: U Kalesiju stiže više od 800 mladih fudbalera iz cijele BiH, Srbije i Makedonije

Respect Cup 2015: U Kalesiju stiže više od 800 mladih fudbalera iz cijele BiH, Srbije i Makedonije

ŠF Respect Kalesija šestu godinu za redom organizuje fudbalski turnir RESPECT CUP koji okuplja mlade fudbalere sa područja cijele BiH, ali i iz regiona.
Jedan od najjačih turnira za mlađe kategorije će kao i prošle godine pored ekipa iz cijele BiH okupiti i goste iz Srbije i Makedonije.

 

NKP.BA

RESPECT CUP 2015 se igra u Kalesiji 13. i 14. juna (subota i nedjelja), kada će na Gradskom stadionu u Kalesiji na tri mini terena svoje vještine pokazati više od 800 dječaka iz 60 ekipa.

U subotu nastupit će dječaci uzrasta 2002. i 2003. godište, dok će u nedjelju nastupiti mladi fudbaleri rođeni 2004. i 2005. godine.

Kopija od respect cup 2014 y1


Svečano otvaranje turnira je planirano u subotu (13.juna) u 11.00 sati.

Na Respect Cup-u učestvuju ekipe iz BiH; Sarajevo, Zenica, Bijeljina, Zvornik, Tuzla, Gradačac…
U Kalesiju dolaze i; FK Radnički Kragujevac – Srbija, FC Fortuna Skoplje – Makedonija.

Kao i prethodnih pet godina, generalni pokrovitelj “RESPECT CUP-a” je Općina Kalesija i općinski načelnik Nedžad Džafić.
Zlatni sponzor RESPECT CUP 2015. je RILE PROMET d.o.o. Memići (Refik Musić).

respect cup 2015

stadion kalesija
Organizatori pozivaju sve građane općine Kalesija da dođu narednog vikenda na Gradski stadion Kalesija i uživaju u odličnoj atmosferi.

Prilikom otvaranja RESPECT CUP-a 2015. će biti upriličena cermonija dodjele priznanja ŠF Rainci Gornji.
Predpionirska selekcija (2002. godište) iz Rainaca Gornjih je pobjednik prve sezone dječije lige ZK OBNOVA Caparde, koja je bila u organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija. (nkp.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top