Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / SDA predstavila kandidata za načelnika: Ismet Mešić je novi načelnik?

SDA predstavila kandidata za načelnika: Ismet Mešić je novi načelnik?

Stranka demokratske akcije Kalesija na konferenciji za medije danas je i zvanično predstavila Ismeta Mešića kao kandidata za načelnika na predstojećim izborima.

„Mi smo u skladu sa procedurama od MO SDA zatražili da pošalju prijedloge kandidata za načelnika i stiglo nam je šest prijedloga. Ismet Mešić je imao 24 nominacije, Zijad Kulanić 7, Hazim Jusufović, Bajro Suljkanović, Mahir Huremović i Suad Hasanović su imali po jednu nominaciju. Tako je sa najviše nominacija prošao Ismet Mešić koji je i zvanično naš kandidat za načelnika“, kazao je Halil Jahić, predsjednik OO SDA Kalesija.

ismet_halil

On je kazao i da je Sead Džafić, nekadašnji potpredsjednik SDA, dobio četiri nominacije, ali zbog njegove ranije suspenzije iz stranke zbog djelovanja protiv interesa stranke to nije ni uzimano u razmatranje.

Kada je u pitanju lista za Općinsko vijeće, Jahić je kazao da su stigli prijedlozi 72 kandidata, od čega 16 žena. Za listu je potrebno sada odrediti njih 28 plus jedno kao nacionalna manjina, ali i taj posao će biti okončan do kraja sedmice. Predsjednik je podcrtao da će na listi biti zastupljeni svi ogranci na području Kalesije, ali o nosiocu liste za OV Kalesija nije želio govoriti.

„Imamo mi par kandidata, pa ćemo vidjeti ko može najviše „povući“. Neka njihova imena ostanu tajna do okončanja procesa izbora unutar stranke“, zaključio je Jahić.

Priliku da se predstavi imao je i sam Ismet Mešić koji trenutno obnaša funkciju načelnika po ovlaštenju, s obzirom da je legalno izabrani načelnik Nedžad Džafić opet na bolovanju.

„Rođen sam u Raincima Gornjim 1961.godine od oca Džemila i majke Derve. Osnovnu školu sam završio u rodnim Raincima, a srednju mašinsku u Tuzli, te Mašinski fakultet u Sarajevu. Obavljao sam niz odgovornih funkcija, bio sam profesor u MSŠ Kalesija, radio sam na PK Dubrave, radio sam u preduzeću Spreča i na kraju sam radio u Remontmontaži Tuzla. Kada je u pitanju politička karijera, član sam SDA od njenog osnivanja i na prvim višestranačkim izborima biran sam za odbornika u Skupštini Opštine Kalesija, zatim sam bio vijećnik, četiri godine poslanik u Skupštini Tuzlansko Podrinjskog kantona, a dva mandata sam bio predsjednik SDA Kalesija“, kazao je na samom početku Ismet Mešić sada već i zvanični kandidat za načelnika Kalesije.

ismet_mesic

Mešić je kazao da je do sada bio učesnik mnogih projekata za dobrobit Kalesije, a među njima je i vodosnabdijevanja Općine Kalesija. Bio je Mešić i nosilac aktivnosti kada je u pitanju putna infrastruktura u našoj općini.

Kada je u pitanju prihvatanje kandidature za načelnika, Ismet Mešić je ubjeđen da može napraviti dosta za Kalesiju uz podršku struktura stranke koju predstavlja.

Predsjednik Halil Jahić je kazao da će Ismet Mešić imati prohodnost od Vlade TK, Vlade FBiH i državnog nivoa kada podrškom građana bude izabran za načelnika Kalesije što će doprinjeti realizaciji mnogih projekata.

halil_jahicOno što je zanimljivo da će u utrci za načelnika Kalesije biti tri kanidata iz SDA, Jahić je to prokomentarisao sa riječima da Stranka demokratske akcije ima samo jednog kandidata, a to je Ismet Mešić koji će biti načelnik Kalesije, a da je Sead Džafić isključen, te da je svojim djelovanjem Rasim Omerović sam sebe isključio.

U SDA su mišljenja da će njihovo glasačko tijelo prepoznati ko je pravi pripadnik stranke i da će tako i glasati kako bi načelnik Kalesije i dalje bio iz ove stranke, a ne neke druge.

Halil Jahić ističe da su sada na čelu stranke ljudi koji su bili na čelu i kada se država branila i da će slaviti pobjedu na predstojećim izborima.

U SDA su također ubjeđeni da će građani Kalesije prepoznati napore da se dese neke promjene u Kaleisji  i da će kao i svaki put do sada stati uz Stranku demokratske akcije koja je otvorena za sve njene građane.

About redakcija novina

Scroll To Top