Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sportski savez Kalesije: Svi sportisti da se stave na raspolaganje Štabu civilne zaštite

Sportski savez Kalesije: Svi sportisti da se stave na raspolaganje Štabu civilne zaštite

Ovih dana našu Državu i Općinu zadesila je teška prirodna nesreća prouzrokujući ogromne materijalne štete. Mnoge porodice na području naše Općine s tugom i bolom sad podnose razaranje njihovog životnog ostvarenja za koje su cijelim svojim radnim i životnim vijekom ulagale zdravlje, znanje, novac, vrijeme i sve ostalo neophodno za vlastiti dom. U jednom trenu ostali su bez svojih toplih domova, skrhani, obezglavljeni i osiromašeni za onim što im je uz zdravlje bilo najpreče.

sport

Upravni odbor Sportskog saveza Općine Kalesija (u daljem tekstu Sportskog saveza) je na svojoj XII, sjednici, održanoj dana, 28.05.2014. godine donio odluku o pokretanju inicijative za pomoć postardalim porodicama naše Općine i države. Inicijativa se, prije svega, sastoji u apelu svim sportskim klubovima sa područja naše Općine, da se odazovu, bez oklijevanja, na pomoć našem postradalom stanovništvu u vidu organizovanja radnih brigada sastavljenih od svih sportskih, kategorija, grana, uzrasta i spolova, spremni da se stave na raspolaganje Štabu Civilne zaštite Općine Kalesija.

Također, ovim, pored radne angažovanosti sportista, Upravni odbor Sportskog saveza poziva sve sportiste, sportske radnike u klubovima i građane Općine Kalesija, da se odazovu svakom vidu humanitarno organizovane sportske priredbe, utakmice ili manifestacije gdje bi se sav prihod uplaćivao za potrebe postradalog stanovništva. Za organizciju humanitarnih utakmica Upravni odbor Sportskog saveza će u saradnji s Izvršnim odborima klubova i Nogometnog saveza Općine Kalesija u narednom periodu u svoj plan uključiti sve mogućnosti organizacije takvih utakmica.

Obavezuju se sva rukovodstva u klubovima sa područja Općine Kalesija, da u kontekstu ove inicijative, odnosno, ovog apela, prijave svoje timove za rad na sanaciji terena od klizišta u ugroženim mjesnim zajednicama naše Općine, a ukoliko bude potrebno i u gradovima naše države, gdje su se dogodile nezapamćene poplave u kojima je, pored ogromne materijalne štete, bilo i smrtanog stradanja ljudi.

Prijave timova za rad, rukovodstva klubova mogu pokrenuti odmah po prijemu ovog akta pa sve dok traje potreba za pružanje pomoći.

Prijavu izvršite na obrascu koji je prilog ovom aktu na adresu:

Sportski savez Općine Kalesija, (Zgrada Općine Kalesija, prizemlje, šalter broj 2, za Rašida Tubića).

 

About redakcija novina

Scroll To Top