Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U MSŠ Kalesija upisano devet odjeljenja, čeka se saglasnost za još jedno odjeljenje gimnazije

U MSŠ Kalesija upisano devet odjeljenja, čeka se saglasnost za još jedno odjeljenje gimnazije

Nakon drugog upisnog roka u prve razrede Mješovite srednje škole Kalesija do sada je upisano devet odjeljenja. U ovoj školi se nadaju da će dobiti saglasnost kantonalnog Ministarstva obrazovanja za upis još jednog,  destog odjeljenja. Riječ je o odjeljenju gimnazije gdje je nakon prva dva upisna roka upisano deset učenika (po pet u oba upisna roka).

Od ostalih zvanja i zanimanja u kalesijsku srednju školu na drugom upisnom za zvanje veterinarski tehničar primljeno je 5 učenika, ekonomski tehničar – 4, mašinski tehničar operater na CNC mašinama – 7, automehaničar – 7, plinski vodoinstalater – 4, i trgovac – 6 učenika.

Već u prvom upisnom roku popunjena su mjesta za zvanje medicinski tehničar i zanimanja frizer i zavarivač.

Na osnovu dosadašnjih iskustava u ovoj školi se nadaju da će se u prve razrede MSŠ Kalesija upisati i oni učenici koji se nisu upisali u željene škole u drugim općinama.

Učenici devetog razreda osnovne škole koji su upućeni na popravni ispit u avgustovskom roku i učenici koji se nisu upisali u prvom i drugom upisnom roku mogu se upisati u srednju školu do 25.avgusta ove godine. Učenici se mogu upisati u srednje škole koje poslije drugog upisnog roka nisu primile planirani broj učenika.

About redakcija novina

Scroll To Top