Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Delila Hasanović iz Kalesije završila ekonomski fakultet u Engleskoj

Delila Hasanović iz Kalesije završila ekonomski fakultet u Engleskoj

Delila Hasanović iz kalesijskog naselja Miljanovci svijetli je primjer kako naša djeca mogu biti uspješna u inostranstvu. Naime, ova dvadesetjednogodišnjakinja okončala je studij ekonomije na jednom od prestižnih fakulteta u Engleskoj.

„Teško je bilo, jer sam bila odvojena od porodice, ali oni su mi cijelo vrijeme bili podrška i bili su mi „vjetar“ u leđa, kao i većina moje familije“, govori nam Delila Hasanović.

delila_3

Ona kaže da sada nakon završenog fakulteta ekonomije nastavlja dalje da se obrazuje, a u planu je upisati master studij u Beču.

„Pa mladi trebaju da se obrazuju. Kada bi postojala mogućnost da svoje stečeno znanje prenesem na mlade u BiH odmah bi se vratila u moju Kalesiju i to uradila“, kazuje ova mlada dvadesetjednogodišnjakinja.

Ona nam kroz osmijeh kaže da nije „štreber“ kako će sada svi misliti, jednostavno voli da uči, ali i izlazi sa društvom i prijateljima za koje uvijek ima vremena.

delila_2

Inače, Delila je kćerka nekadašnjeg golmana kalesijskog Jedinstva Nevresa Hasanovića, a da je riječ o porodici koja zna samo za uspjehe pokazuju i rezultati njenog brata Benjamina koji je višestruki prvak Austrije u plivanju.

 

About redakcija novina

Scroll To Top