Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Hajra Jahić-Bajrić i Alma Džafić-Tarabić pustile u upotrebu nove prostorije “Nijemog krika”

Hajra Jahić-Bajrić i Alma Džafić-Tarabić pustile u upotrebu nove prostorije “Nijemog krika”

Predsjednica Udruženja “Nijemi krik”, koje okuplja žene oboljele od karcinoma Hajra Jahić-Bajrić i Alma Džafić-Tarabić danas su presijecanjem vrpce u upotrebu pustile novi prostor u kojem će raditi i djelovati ovo udruženje u zgradi Kahrimanović u centru Kalesije.

nijemi_krik1

Poslovni prostor na upotrebu ovom udruženju ustupio je vlasnik kompanije UNIS TOK Sead Džafić koji je svrstan u sami vrh donatora koji su do sada pomagali rad ovog udruženja.

“Hvala gospodinu Džafiću koji nam je omogućio da se danas osjećamo sretno u ovim novim prostorijama. Hvala i njegovoj kćerki za sve što je uradila da danas bude sve ovako lijepo u našim novim prostorijama. Ja se moram zahvaliti i Lovačkom društvu koje nam je tri godine bilo domaćin odnosno koristili smo njihove prostorije za rad”, govori za NEON Televiziju Hajra Jahić-Bajrić.

nijemi_krik9

“Ja sam na samom početku rekao da im stojim na raspolaganju i da ću im pomoći. Moja kćerka Alma i ja smo im obećali da će imati našu podršku. Ovaj prostor sam im obećao još prije dvije godine i čim je zgrada u kojoj se nalazi dobila potrebnu dokumentaciju obećanje sam ispunio. I kada su se osnivali ja sam im ponudio prostor u mojoj firmi da rade i da djeluju”, istakao je Džafić.

Pored velikog broja građana i članica Udruženja “Nijemi krik” i Udruženja “Osmijeh nade”, otvorenju prostorija prisustvovao je i načelnik po ovlaštenju Ismet Mešić kao i predsjedavajući OV Kalesija Esad Čanić.

nijemi_krik5

“Zaista se divim ovim ženama koje se bore sa opakom bolešću. Općina Kalesija će im stojati na raspolaganju za sve aktivnosti koje budu provodile”, govori za našu televiziju Ismet Mešić.

Nakon svečanog puštanja u upotrebu prostorija, upriličeno je i druženje, ali i upoznavanje sa aktivnostima ovog udruženja i sa planovima za naredni period.

nijemi_krik8

nijemi_krik7

nijemi_krik6

nijemi_krik4

nijemi_krik3

nijemi_krik2

 

About redakcija novina

Scroll To Top