Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Halil Jahić: “Radimo sve da bi našim građanima bilo bolje”

Halil Jahić: “Radimo sve da bi našim građanima bilo bolje”

Halil Jahić predsjednik OO SDA Kalesija održao je danas drugu press konferenciju od kako je izabran na funkciju predsjednika ove stranke. Za razliku od prošle, na ovoj nije bilo načelnika Kalesije, niti potpredsjednika stranke. Ovaj put Jahić je na konferenciju za medije pozvao Mahira Omerovića predsjednika MO SDA Memići kojeg je predstavio kao najmlađeg predsjednika Mjesnog odbora u Kalesiji.

sda_kalesija

“Meni je drago što smo uspjeli poslagati neke “kockice” kada je u pitanju SDA Kalesija i da smo konačno krenuli da radimo ono što će građanima Kalesije donijeti dobrobit. Mi smo već unutar stranke formirali pojedine savjete koji će se baviti problematikom kulture, mladih, uposlenih ali i Savjet osnivača stranke u Kalesiji”, rekao je Jahić.

On je kazao da je SDA prema načelniku Kalesije koji je ujedno i član IO SDA Kalesija uputila pojekte koje treba raditi, a to je pješačka staza u Tojšićima, adaptacija ambulante u Tojšićima, ulična rasvjeta, Dom kulture u Prnjavoru, nadvožnjak u blizini Sportske dvorane i mnoge druge projekte.

“Pa mi kao vladajuća stranka radimo na tome da pomognemo Kalesiji. Mi smo zadužili naše predsjednike u MZ da nam pošalju prioritete kako bi sve bilo rješeno”, govori predsjednik Halil Jahić.

Mahir Omerović je za NTV kazao da članstvo unutar SDA raste kada su u pitanju Memići gdje očekuje još više mladih ljudi da se priključe ekipi koja pobjeđuje.

“Ja sam čaln ove stranke od 2005. godine i zaposlen sam u firmi Lafat komerc u Kalesiji i mogu da kažem da sam napredovao u strancii ja sam dokaz da se može daleko dogurati kroz organe stranke samo ako ste uporni”, kazao je Omerović koji je dodao da nije od onih mladih osoba koje su lijepile plakate bilo kojem načelniku već je sve postigao radom.

Halil Jahić se dotakao i trenutne političke situacije u Kalesiji, ali i bivšeg načelnika Rasima Omerovića, ali i Asocijacije mladih SDA Kalesija te vijećnika u OV Kalesija.

Iako je bilo pitanja koja se tiču rada Asocijacije mladih SDA Kalesija, Halil Jahić na ista nije želio odgovarati tvrdeći da će odgovore na ta pitanja dati lično predsjednik Ibrahim Kurtić na narednoj konferenciji za medije.

Kompletan snimak press konferencije pogledajte u petak u programu Neon Televizije u 19:30 sati.

About redakcija novina

Scroll To Top