Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijac Senad Husić, igrač mađarskog DVTK, postigao prvijenac u pretkolu Evropske lige (VIDEO)

Kalesijac Senad Husić, igrač mađarskog DVTK, postigao prvijenac u pretkolu Evropske lige (VIDEO)

Senad Husić, nekadašnji igrača kalesijske Bosne, gradačačke Zvijezde i mlade reprezentacije BiH, odlično je počeo novu sezonu u dresu mađarskog ligaša DVTK za koji nastupa već drugu godinu.

10531318_10204279505457737_244308815_n

U revanš utakmici prekola Evropske lige protiv ekipe Birkirkara (Malta), Senad Husić je postigao najvažniji pogodak za svoju ekipu koja se uspjela plasirati u 2. pretkolo. Nakon što su Mađari u prvoj utakmici pobijedili 2:1 na svom terenu, u revanšu na Malti je do 62. minute bilo 1:1. Domaćine je samo gol dijelio do ukupnog poravnanja rezultata, a onda je Senad Husić, iskosa sa lijeve strane, postigao važan pogodak i doveo DVTK u vođstvo od 2:1.

 

Nada se Sušićevom pozivu

– Presretan sam zbog prvog gola u Evropskoj ligi. Maltežani nisu nimalo bezazlena ekipa. Imaju nekoliko stranaca u svojim redovima. Do mog gola smo bili praktično u egalu i bilo je neizvjesno ko će ići dalje. Međutim, mojim pogotkom smo ih dotukli jer su im tada za prolaz trebala tri gola. Potpuno su se otvorili što nam je omogućilo da ih na kraju pobijedimo sa 4:1, priča presretni Senad Husić, koji je učestvovao u akciji i kod prvog gola za DVTK.

U drugom pretkolu Husićev DTVK će igrati protiv bugarskog Liteksa. Husić se nada da će i njim proći.

Posebno ga raduje najava selektora Safeta Sušića da namjerava podmladiti reprezentaciju. Husić, koji igra na poziciji defanzivnog lijevog bočnog i koji svoju izuzetnu brzinu koristi za izlete pred protivnički 16-terac, se nada da će, ako nastavi sa dobrim igrama, i za njega biti mjesta u najboljoj selekciji. Prošle godine u Mađarskoj je igrao i Muhamed Bešić, naš najbolji igrač na Mundijalu.

About redakcija novina

Scroll To Top