Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijci Amar Jahić i Amina Halilović na Svjetskom kupu u Umagu ostvarili dobre rezultate

Kalesijci Amar Jahić i Amina Halilović na Svjetskom kupu u Umagu ostvarili dobre rezultate

Dva takmičara Karate kluba “Bosna” Kalesija otputovala su krajem juna na Svjetski kup u Umag (Hrvatska) gdje su predstavljali reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Radi se o Amaru Jahiću i Amini Halilović.

Ovaj Svjetski kup je bio deseti po redu i trajao je od 26. juna do 2. jula 2017. godine.

Amar i Amina su na ovom Svjetskom kupu uspjeli da ostvare i dobre rezultate. Naime u veoma jakoj konkurenciji Amar Jahić je od ukupno 31 takmičara uspio završiti na 12 poziciji, dok je Almina Halilović uspjela da se plasira na 13 poziciju od 42 takmičara u konkurenciju kadeta.

-“Nažalost zbog finansijskih razloga na ovaj nastup nije mogao putovati nijedan trener iz kluba tako da su takmičari bili vođeni trenerima iz drugih klubova. Treneri i uprava su zadovoljni postignutim rezultatom s obzirom da smo znali kakva je konkurencija i kvalitet takmičenja”, kazao je za NTV trener Almin Hasanović.
On je također kazao i da će nakon kratkog odmora nastaviti sa pripremam za državno prvenstvo koje će biti održano početkom septembra, kao i za mediteranske igre.

About redakcija novina

Scroll To Top