Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Mladi SDP-a riješili problem koji Općina Kalesija nije mogla/željela riješiti punih 15 godina!

Mladi SDP-a riješili problem koji Općina Kalesija nije mogla/željela riješiti punih 15 godina!

Sada već davne 2001. godine na sjednici Općinskog vijeća Kalesija je donesena Odluka da se ulica južno od magistralnog puta M4, pored kuće Mirsada Zulića, nazove Ulica Safeta Zulića.
fo2 Iako su godinama mještani Sarača, a posebno ove ulice, tražili da se postavi znak na kojem bi bio jasno ispisan naziv ulice, a vijećnici SDP-a su nekoliko puta putem inicijative tražili da se ovaj problem riješi, općinske vlasti nisu našle za shodno da molbu građana sprovedu u djelo.
Forum mladih SDP BiH Kalesija, kao najaktivniji politički podmladak na području naše općine, je  odlučio da vlastitim sredstvima obezbijedi kupovinu navedenog znaka, te su isti danas i postavili.
fo1
Prisutni građani MZ Sarači su istakli zadovoljstvo i zahvalili se vrijednoj ekipi, dok su iz Foruma mladih poručili da će nastaviti da budu korektori vlasti, i da će, koliko god budu u mogućnosti, ovakve i slične probleme građana rješavati.
fo
Također, članovi Foruma mladih su rekli da ovo nije jedina akcija koja se trenutno radi, te će građani naše općine biti upoznati i sa ostalim aktivnostima koje FOM SDP BiH Kalesija provodi.
Podmladimo politiku! 
FOM SDP BiH Kalesija

About redakcija novina

Scroll To Top