Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nogomet se vraća u Miljanovce: Održan sastanak i uređen stadion

Nogomet se vraća u Miljanovce: Održan sastanak i uređen stadion

Na stadionu u Miljanovcima prošle sedmice održan je sastanak FK “Miljanovci” na kome je dogovoreno da se u ovoj Mjesnoj zajednici ponovo “vrati” nogomet, te da se ova ekipa ponovo takmiči u sportskoj sezoni 2017/2018.

Ovom prilikom se još nije oformila uprava, ali Kadro Aljukić za NEON Televiziju ističe da će i to biti završeno u narednim danima.

-“Želimo da napravimo ekipu koja će biti narednih godina kompletna i koja će okupljati ljubitelje nogometa”, kazao je Aljukić.

Na sastanku je prisustvovalo oko dvadeset igrača ovog kluba, ali Kadro naglašava da će broj biti još veći s obzirom da veliki broj igrača nije mogao prisustvovati zbog unaprijed planiranih obaveza.

Povodom toga, jučer je organizovano i ponovno okupljanje na stadionu, prilikom čega je očišćen prostor oko stadiona i oko službenih prostorija kluba.

-“Na taj način želimo da stvorimo što bolje uslove kako bi naši fudbaleri počeli sa pripremama za ovu predstojeću sezonu”, dodao je Kadro.

On je ovom prilikom pozvao sve simpatizere nogometa i FK “Miljanovci” da u nedjelju (16.07.2017.) prisustvuju utakmici veterana Miljanovaca i Željeznica FBiH koja će biti odigrana pod sloganom “Vratimo sport u Miljanovce”.

About redakcija novina

Scroll To Top